Az automata vagy a manuális váltós autó fogyaszt többet?
A helyedben inkább úgy kérdezném, hogy odafigyelősebb vezetési stílusnál melyikkel lehet többet spórolni. (a kézi váltóval).
Az automaták többletenergia-igénye mára már minimális, nem nagyon látszik markánsan egy korszerű automata fogyasztásán, hogy "automata". Spórolni viszont nem nagyon lehet vele.
A manuális váltó helyesen használva kevesebbet fogyaszt.
Az automata váltó hidraulikus elven (is) működik, részt vesz a nyomatékváltásban, melegszik, hűtésről, hőelvezetésről gondoskodni kell. Itt megy el a többlet.
Na ez nincs a mechanikusnál. Ott is van olaj, de az csak a kerekek kenését szolgálja...
Köszönöm hogy ilyen segítőkészek vagytok:)
Mint mondtam nem nagyon értek hozzá, ezért elnézést ha rosszul fogalmaztam meg a kérdésemet, és kihagytam fontos információkat.
Hogy pontosítsak, egy Mercedes A 170ről lenne szó 2001-es. Dízel és automata. Elsősorban városi (Budapest) használatra. Már sikerült megvennem, remélem jó vétel volt. Még egyszer köszönöm a válaszokat.
Budapesti használatra kizárólag automatát érdemes venni.
Nagyon fontos, hogy az automata váltóban FELTÉTLENÜL váltóolajat és szűrőt kell cserélni kb.50 000km-ként!!
Van Bp-en egy eredeti mercedes alkatrészeket árusító cég: www.mercibolt.hu (Báthory utca) Náluk biztosan találsz automata váltó olajat és belevaló szűrőt is.
A váltóolaj cserére peddig Dinnyést javaslom szigetszentmiklóson. A legnagyobb név mercis körökben! www.m-dinnyes.hu
Egyébként érdemes lenne lecserélned a motorolajat,olajszűrőt és üzemanyagszűrőt is. A motorba tökéletes lesz a 'Fuchs Titan Supersyn Plus 5W-40.' vagy a Castrol EDGE 0w-40 típusú motorolaj. (15 000km-ként csere) Összesen: 5 liter kell az autódba. (4,5l a motorba, a többit szűrő felszívja) Szűrőből Mannfiltert vagy Knecht-et ajánlok. Gyengébbet semmiképp.
Sok balestementes km-t és becsüld meg az 'ezüst csillagot' :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!