Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jó 125 cm3-s motor, nem túl...

EffyStonem96 kérdése:

Jó 125 cm3-s motor, nem túl drágán? Tippek?

Figyelt kérdés
Idén tervezem megcsinálni az A1-es jogsit (75-125 cm3, max 11kW), és kellenének tippek, hogy utána milyen motort vegyek. Fontos szempont, hogy cipelnem kell cuccokat, szval ha lehet legyen egy hátizsáknyi hely valahol. Nem nagyon értek a motorokhoz, bármilyen jöhet, de viszonylag olcsó legyen (max. 300 ezer körül). Ha használat veszek, hány éves a maximum, amit még érdemes megvenni? Még egy utsó kérdés, lehet, hogy idiótának tűnike, de ezek között a motorok között van kétszemélyes?
2012. ápr. 11. 20:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Yamaha ybr.
2012. ápr. 11. 21:01
 2/10 anonim ***** válasza:

Igen, 125-ös motoron lehet utast szállítani, de csak a jogsi megszerzésétől számított két év múlva. Addig kezdő vezetői engedélynek minősül.

Azért írhattál volna kicsit több szempontot, mert így nehéz ajánlani gépeket:)

Inkább a fogyasztás, vagy a nagyobb végsebesség a fontos?

Váltósat, vagy ilyen robogószerűt szeretnél?

2012. ápr. 12. 09:09
 3/10 A kérdező kommentje:
A váltósak jobban tetszenének, de azok drágábbnak is tűnnek. Magamnak kéne megvennem, 16 évesen... Ha tudsz jó váltósat, olcsóbb árban, állok elébe. Nem értek a motorokhoz (még) szóval nem tudom milyen infó kéne még...
2012. ápr. 12. 16:17
 4/10 anonim ***** válasza:
Arra is gondolj, hogy ezek már rendszámos motorok, szóval biztosítást kell rá kötni és átírási költségei is vannak. Vagyonszerzési illeték, forgalmi cseréje, eredetiségvizsgálat. Pár tízezer forintot pluszban még számolj rá a motor árára. Szóval a 300 000 Ft-ot összesen szántad motorra? Mert akkor mondjuk max 250 000-ig érdemes nézelődni, tekintve a fentieket, plusz egy-két dolgot érdemes kicserélni használt gépen.
2012. ápr. 12. 17:49
 5/10 anonim ***** válasza:

Itt van egy pár motor:

[link]

Mondjuk erre szerintem költeni kell, meg nem tudom, bejön-e neked.

Ez már jobban hangzik:

[link]

Vagy ez:

[link]

Ebben benne van az én ízlésem is, crosmotor-kinézetűeket nem linkeltem, de vannak jó páran.

Mit szólsz?

2012. ápr. 12. 18:05
 6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a segítséget. Magát a motort gondoltam 300 körül, adó meg ilyenek, megoldhatók, abba szüleim is talán beszállnak. Nem rosszak ezek, de nekem jobban bejönek a sportosabb fajták, például a Honda CBF 125. Arról mi a véleményed? Az ilyneken is van hely csomagnak, meret a képeken nem úgy tűnik, de ki tudja...
2012. ápr. 12. 19:56
 7/10 anonim válasza:
mz etz 125
2012. ápr. 13. 22:38
 8/10 anonim ***** válasza:
A honda CBF és CBR jó motorok, és valóban sportosabban is néznek ki. Azonban nem a Te pénztárcádhoz vannak igazítva az áraik:( 400e alatt nem kapsz, és 400-ért is csak leharcoltat.
2012. ápr. 14. 09:52
 9/10 anonim ***** válasza:

De ha egy CBF az álmod, akkor inkább legyél türelmes még egy picit, és gyűjts össze arra. Ha 300-e-t sikerült összerakosgatni, akkor csak hozzá tudsz még rakni feleannyit:)

No és még valami. Nem akarlak elkeseríteni, csak szólok, jóindulatból:

Egy 125-ös motorhoz már illik megfelelő ruházatot is venni, hiszen akár országúton is használhatod. Tehát zárt sisak (15e Ft-tól), normális kesztyű (ez fontos, mert esésnél a kezedet rakod ki először!), motoros kabát, minimum gerincvédővel. Nadrágnak meg válassz ki valami jó erős anyagú farmert, és alá akár felvehetsz ilyen görkorisoknak való térdvédőt. Jó, nem egy szuper védelmet ad, de több mint a semmi.

2012. ápr. 14. 10:03
 10/10 A kérdező kommentje:
Ebben van valami... Nagyon köszi a segítséget!
2012. ápr. 14. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!