A gyárak pofátlanul hazudnak.
Lehet, hogy sík gyári tesztpályán, túlfújt gumikkal, beidomított tesztvezetővel, nyáron, bejáratott autóval, 85 km/h-val változatlan sebességgel,bemelegített motorral indulva elérték a 4 l-t, utána van pofájuk beirni a katalógusba, persze 3,9, hogy a hármast lásd mint irányszámot.
Ha küldöd az autót, -már amennyire egy traktormotort lehet küldeni, akkor a 7 liternek örülhetsz, nehéz városi forgalomban a 8 l lehet reális.
Utolsó!
Azért nem kell ennyire tragikusan venni a dolgokat. Tény, hogy a gyártó áltat megadott értékeket szinte lehetetlen elérni, de a +1L már reális. Nekem Focusra 4,7 gyári van megadva, max. 5,5 -ből simán megjárom vegyesben, és nem úgy vezetek, hogy a fogyasztás lebeg a szemem előtt.
A fogyasztást laboratóriumi körülmények között mérik és nem teszt pályán.Ez csak irány adó mérték nem kell készpénznek venni.Van olyan,hogy a valóságban kevesebbet fogyaszt az autó,mint amit a gyár adott meg.Ilyen például a régi swift is.
(Csak megjegyzésként: ezt a cikket pont a napokban linkelte be valaki egy másik kérdés kapcsán.)
Köszönöm a válaszokat.
Egy ilyen, csak 1.6-os benzines Astrát vezettem múltkor és autópályán egyenletesen haladva valami 7-8 liter lett az eredmény. Kicsit sokalltam. Igaz 4-en ültünk az autóban.
Most szeretnék venni egy dízelt. Az talán picit takarékosabb. Ha 5-5,5-(6) litert ki lehet belőle hozni, azzal már elégedett lennék.
A 6 reális lehet vegyesben. Városon kívül 90-nel 5.
A Focus-ostól azért megkérdezném, hogy jár el vegyesbe 5.5-tel, hogy nem nézi a fogyasztást. Ezek full kamuk. Mindenki fényezi magát, de ez már sok. Nekem is Focusom van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!