Simson s51b-n (tirisztoros), hogy kell pontosan beállítani a gyújtást, hogy rendesen induljon?
Ismét üzemel a motorom, de sajnos nem nagyon akar indulni, csak olyan 8. rúgásra, utána nincs alapjárat majd mikor kicsit felmelegszik (1 perc) tökéletes minden, de melegen se indul 4. rúgásra.
Régebben pöccre indult..
Holtpont után 1 mm el kell hogy a dugattyú álljon mikor adja a szikrát. Amúgy fölösleges cseszegtetni ,mert a karburátorral lehet valami. Az a baj a 2 ütemű motorokkal hogy magas fordulatra vannak tervezve alacsony fordulaton mindenféle trükkökhöz kell folyamodni hogy a motor járni tudjon. Szóval ne lepődj meg hogy hidegen nehezen indul.
Ha besikerül lőnöd a karbit úgy hogy 1 rúgásra induljon melegen meg nem fog beindulni. A robogók pl azért indulnak be könnyen mert relék és egyéb autómata szívatók vannak a karbiba amik lezárják az üzemanyag párolgását a motor leállása után. simsonba nincs ilyesmi..
A másik hogy még azért nem indul pöccre mert elkopott a dugattyúgyűrűd valószínűleg. És mikor lehül veszít a hőtágulástól az átmérőjéből azaz összehúzódik. Mikor hidegen rúgod be akkor elmegy mellette a nyomás egy része.
rugdalod rugdalod és megmelegszik annyira (mint a pumpa) plusz felgyűlik az olaj és benzin annyira hogy egy idő után tömít ,utána jobban sűrít és be bír indulni a folyamat. Melegszik a motor az égés és szrlódás hatására. tágul a fém és utána ezért indul könnyen 1 rúgásra be a motor. Teccikérteni?? Remélem kielégítő válaszokat adtam..
Értem, értem köszönöm a válaszotokat!
Holnap feltétlen kipróbálom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!