Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motor, amit biztonságos?...

Motor, amit biztonságos? Milyet vegyek?

Figyelt kérdés

B kategóriás jogsim van, nem vagyok egy sportos lány, de sokat eszik a kocsi, így arra gondoltam hogy váltok egy motorra...

Nincs valami olyan motor, ami nem dől el, kényelmes és biztonságos? És persze vezethetem B-s jogsival?

2012. ápr. 4. 13:26
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem gondold át ezt a motorvásárlást. Egy autót használhatsz télen, szakadó esőben, elmehetsz vele kirándulni-nyaralni, vihetsz utast. Ezenfelül nem kell nyelned a port és szagolnod a város bűzét.

A linkelt dízeles Vw lupo-k 3-4liter! gázolajjal

eljárkálnak 100km-en... Ezért lett "3L" a fantázianevük.

[link]

[link]

Ebben még klíma is van:

[link]

2012. ápr. 4. 13:41
 2/10 anonim válasza:

Ami nem dől el?!

Mindegyik motort megkell tartani,hogy ne dőljön el!

Nehogy azt hidd,hogy a motor nem eszik annyit,mint a kocsi.

Tudod mit?Inkább neked adom a gyermekem három kerekű motorját!Azzal tuti nem dőlsz el!:-D Ja,még jogsi se kell hozzá!:-D

2012. ápr. 4. 13:44
 3/10 anonim ***** válasza:

Mondjuk, ezek a szutykok nem dőlnek el! :D

:

[link]

2012. ápr. 4. 13:55
 4/10 anonim válasza:
Utolsó úgy gondolod,hogy a quad nem eszik annyit,mint egy kocsi???
2012. ápr. 4. 14:00
 5/10 anonim ***** válasza:

Van olyan motor ami nem dől el mert 3kereke van,Pl a régi Honda Gyro ,vagy az újabb Piaggio mp3.Előbbinek hátul utóbbinak elöl van dupla kereke.

De egy motor biztonságát össze nem lehet hasonlítani egy autóval ,mert teljesen mindegy hogy eldőlsz vagy sem ,ha egy ütközés van szinte semmi nem véd ,elszállsz valamerre ,aztán vagy átmegy rajtad egy másik kocsi vagy akkorát koppansz az aszfalton vagy egy kocsin hogy ott halsz szörnyet, esetleg leszakad ez az rólad.A motor nem a biztonságról szól, akárki akármit mond...

125kcm -esig vezethetsz motort ,ha a B mellé leteszel egy gyorstalpalót, amúgy 50kcm-est vezethetsz B-vel hivatalosan.

2012. ápr. 4. 14:24
 6/10 anonim ***** válasza:

"Utolsó úgy gondolod,hogy a quad nem eszik annyit,mint egy kocsi???"

Ugyanannyit eszik mint egy közepes méretű autó! Viszont nem dől el, ahogy a kérdésben le van írva. Cserébe eléggé ronda!!

2012. ápr. 4. 14:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Amit alaphelyzetben vezethetsz B-vel, azok a segédmotorkerékpárok. Pl. olasz/japán robogók, Babetta, Simson..

Szerintem a legokosabb választás valami nagyobb kerekű robogó lenne. Nem kell a váltásal bajlódnod, az újakon van önindító, legtöbbször automatikus (szívótér-depresszióval működik) a benzincsap, azaz nem kell nyitogatnod, ilyesmi.

Ezek nem fogyasztanak talán annyit mint egy autó, de cserébe nem is gyorsak. A kényelem viszonylagos, a sisakot mindenképpen rá kell húznod a fejedre, ha nincs kánikula egy dzseki sem árt.

A biztonságért annyit tudsz tenni hogy a kormánycsapágyat meg a fékeket rendben tartod (vagy tartja helyetted a szerelő), egyébként a te és a többi közlekedő közlekedni tudásán múlik. Hiába vagy szabályos és ügyes ha valaki rádhúzza az autóját, mert neki 4 kereke van és övé az út.

De ez bármilyen motornál megeshet.

Gyorsaságinál nem, mert tovatűnik vele az ember mire a többi közlekedő észbekap. :P

Menet közben a lendület segítségével roppant könnyű megtartani még a nagy gépeket is, a gond alacsony sebességnél van, főleg amikor lépésben haladsz. De ha olyat választasz amiről leér a lábad, akkor semmi vész, mert max. azzal megtámasztod magadat.

Ha nem ér le a lábad, akkor dőlhetsz el mint állítólag a Schobert "fitnessguru" a Kawasakijával a közlekedési lámpánál. :D

Nekem se hosszúak a lábaim, ezért van relatíve alacsony üléshelyzetű motorom.

2012. ápr. 4. 14:59
 8/10 anonim ***** válasza:
*például nézd meg az Aprilia Scarabeo-k közül az 50-eseket. Valami olyasmi alkatú gép megfelelne talán.
2012. ápr. 4. 15:02
 9/10 anonim ***** válasza:

Olyan hogy biztonságos motor olyan nemlétezik. Max biztonságos felszerelés sisak ruha vagy biztonságra ügyelő motoros.

Amúgy ha csak városban kell szaladgálni egy buta motor akkor valami robogót ajánlanék neked. Abban rengeteg a választék Ha váltogatni röfögtetni és túrázni szeretnél a vadonban akkor valami endúró jellegűt ajánlok. (Honda MTX Ymaha DT)

-Gyorsasági motorban ilyen kis ccm ben nem igazán van választék az az igazság. Simsont meg hasonlóka lánynak meg nem ajánlok azt többet kell szerelni mint nem. :D

2012. ápr. 4. 15:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Amúgy azt ajánlom hogy kérj el egy értelmes robogót valakitől és próbáld ki hogy egyáltalán bejön-e ez neked a filing?! De tényleg jó kérj el mert ha egy ócska tákolmányt kérsz el lehet letöri a motorozásra való kedved! Ez egy tanács. Szerintem szívesen odaadja bárki a motorját hogy egyet kerülj vele. (robogóval a legkönyebb)
2012. ápr. 4. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!