Petyka móki kérdése:
Simson s51-esben hogyan mőködik a hátsó féklámpa?
Figyelt kérdés
A mőködési elvére lennék kíváncsi. Mert át lett vezetékelve és az összes elektromos alkatrész ki van cserélve és még sem világít. És igen, az izzó is ki van cserélve.2012. márc. 31. 20:35
1/6 anonim válasza:
3/6 anonim válasza:
A gyári megoldás elég szär, ne is akard megérteni, mert elszörnyűlködnél. Normális, modern féklámpakapcsolót szoktak rakni helyette, az megbízhatóbb is.
4/6 anonim válasza:
Mi benne a szörnyű? Lenyomod a fékpedált, ezzel kapcsolod rá a földet. A gyújtáskapcsolóról pedig hozod a fázist. Ennyi.(Azért ellenőrizd majd, hogy a féknél lévő kapcsoló működik-e)
Én Schwalbe gyújtáskapcsolóját raktam vissza a nulláról (ugyan az, mint az 51-es), internet nélkül, dokumentáció nélkül,segítség nélkül, még 14 évesen. Beletelt egy napba, de ha nekem sikerült, akkor bárkinek.
5/6 anonim válasza:
A féklámpa alapból pozitívot kap (akksiról, vagy a világító tekercsről, attól függően, hogy B-s vagy N-es), a testet egy a fékdobban levő érintkező kapcsolja.
6/6 anonim válasza:
Lehet, hogy elhajlott a kapcsoló lemeze vagy a másik érintkező felület (ha jól emlékszem olyan mint egy szegecs feje) van agyonoxidálódva.
Rém egyszerű megoldás, de az utángyártott hátsó fékkulccsal nem akart működni, a gyári pedig ~25 év kopását viselte magán, úgyhogy nálam is húzós kapcsoló lett beépítve rugóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!