Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 17 éves lánynak robogó? Nem...

17 éves lánynak robogó? Nem veszélyes? Lenne pár kérdésem

Figyelt kérdés

Szeretném nyáron elkezdeni az a1-es típusú jogsit. Egy robogót szeretnék majd venni (használtan), egy héten csak 2-3 alkalommal használnám.

Mennyire veszélyes robogóval közlekedni? Bukósisakon kívül milyen védőfelszerelést kell beszereznem, milyen ruhában ajánlatos (hogy ne fagyjak szét)?

Milyen típusú robogót ajánlanátok, ami keveset is fogyaszt?

Köszi előre is!

17L

2012. márc. 30. 10:54
 1/7 anonim ***** válasza:

szerintem 17éves lánynak nem veszélyes robogó csak az a lényeg ,hogy azért vmennyi érzéke legyen hozzá mert ismerek olyan csajokat ,hogy még biciklizni sem tud na annak azért nem javasolnám de amúgy nem veszélyes

bukósisak kell más nem többit meg majd látod mikor mennyire fázol úgy öltözöl fel hozzá és kész

legtöbb kis testű robogó 3 liternél nem eszik többet van amelyik még annyit se én robogóm az pl 3 litert eszik

2012. márc. 30. 11:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Minden motor veszélyes. Kevésbé figyelnek rá az autósok. "A" típusú jogsit nem érdemes tenni külön, akkor már "B"-t, ha később autót is szeretnél vezetni. Ne vedd zokon, de 17 évesen még korai, akárhány osztálytársad megcsinálta már.
2012. márc. 30. 11:25
 3/7 anonim ***** válasza:
hát ha úgy nézzük ,hogy én már 9évesen babettám volt 11évesen már 50ccm-s robogóm volt :) akkor nem sok bár én fiú vagyok
2012. márc. 30. 13:02
 4/7 anonim ***** válasza:

2.-al olyan szempontból egyet értek, hogy ha szeretnél B-s jogsit is esetleg, akkor inkább azt tedd le most, ugyanis az általad említett A1-re ott a rövidített képzés a B-s meglétében. (Amit B125 néven emlegetnek.)

Külön az A1-nek nem sok értelme van, max csak ugye ha a korhatárt nem éred el a nagyobbakhoz.

(De ugye 17 évesen már B-t is kezdhetsz.)

2012. márc. 30. 14:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Robogó-motor veszélyes dolog. Nincs körülötted kasztni, légzsák sincs mint az autókban így csak a megfelelő ruházat képes enyhíteni a sérüléseket. Minimum egy jó bukósisak és egy erős motoros kesztyű (esésnél ugye ösztönszerűen kézzel hárítunk). De jobb, ha egy komplett protektoros ruhát veszel (30ezerért már kapni 2 részeset...ennyit megér, hogyha elesel nem nyűzódik le az ember bőre, csak leporolja magát) mindenki mondja: "Csak a boltba megyek... Józsihoz megyek tudod itt lakik 4 utcányira" és akkor jön a baj, amikor nem számít rá.

50 köbcentis robogók közül a "klasszikusokat" ajánlom. Yamaha Jog, Honda Dio vagy Tact. Suzuki Sepia, Yamaha BWS

2012. márc. 30. 16:06
 6/7 anonim ***** válasza:
nincs kedved inkább lovacskázni? :D
2012. márc. 30. 18:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Áááh vegyél használt Vespát vagy Piaggiot, ezek ilyen lányos robogók.. piaggio liberty pl. vagy használt honda sh125, pcx 125, bár ez atól is függ mennyit áldoznál rá... ha nem fontod a megjelenés akkor előttem leirták milyet vegyél, de esetleg az aeroxot meg az sr 50et ide sorolném persze gyárit.
2012. márc. 30. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!