Ha egy audi v8-ba belerakok pl. egy 100-as audi 2.3-as motorját akkor le tudom műszakiztatni?
Nem nézik? Érdekes, én eddig úgy tudtam, hogy műszakin megnézik, hogy látható-e a motorszám és megegyezik-e a forgalmin szereplővel. Igaz, legutóbb tavaly vizsgáztattam autót.
Viszont ha felnyitják a motorháztetőt (márpedig fel szokták, ha másért nem, akkor azért, hogy a "zöldkártyamérés" néhány szenzorát csatlakoztassák), valószínűleg fel fog tűnni, hogy a V8-as, 3,6 vagy 4,2 literes motor helyett egy soros öthengeres 2,3 literes erőforrás szerénykedik a motortérben.
Motorcsere nyilvántartásba vétele
Az eljárás az ügyfél kérelmére indul.
A kérelem benyújtása személyesen, de meghatalmazott útján is intézhető.
Az ügy intézéséhez szükséges dokumentumok:
A járműhöz kiadott új típusú forgalmi engedély és törzskönyv, vagy a régi típusú forgalmi engedély,
A motor tulajdonjogát igazoló okirat,
a) új motor esetén számla,
b) külföldi számla vagy adás-vételi szerződés, és a vámeljárás lefolytatását igazoló okirat,
c) belföldi számla (pl. járműbontói tevékenységet folytató által kibocsátott), vagy adás-vételi, csere, ajándékozási szerződés
a törzskönyv illetékének megfelelő postai feladóvevény, vagy nyilatkozat az illetékmentességről,
típus azonos motor beépítése esetén:
a) a Közlekedési Felügyelet által kiállított Műszaki Adatlapot
b) a hátsó rendszámtábla, mivel új műszaki érvényességi idő bejegyzése is történik,
c) az érvényesítő címke díjának befizetéséről szóló postai feladóvevény
Amennyiben nem típusazonos motor beépítésére kerül sor, a közlekedési hatóság által kiadott Műszaki Adatlap is szükséges
az eljáró ügyfél személyazonosságát igazoló okirat,
az eredeti autó, amiből a motort kivették végleg kivontnak kell lennie.
Jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, egyéni cég esetén szükséges dokumentumok:
a cég cégbírósági bejegyzését igazoló okirat (3 hónapnál nem régebbi), vagy a Cégbíróság által kiadott másolat,
aláírási címpéldány (3 hónapnál nem régebbi), vagy a Cégbíróság által kiadott másolat,
meghatalmazás a cég ügyintézője részére,
illetékmentesség esetén az illetékhivatal által kiadott illetékmentességet igazoló okirat.
Meghatalmazás esetén szükséges dokumentumok:
a megbízásról szóló magán- vagy közokirat,
az eljáró személy személyazonosságát igazoló okirat
Az ügy intézéséhez fizetendő díjak, illetékek:
Forgalmi engedély illetéke: 6.000,- Ft ( lassú jármű esetén 4800,-Ft)
Törzskönyv illetéke: 6.000,- Ft
Amennyiben friss műszakit is kapott az érvényesítő címke díja: 585,- Ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!