Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy '97-es suzuki swiftem....

Van egy '97-es suzuki swiftem. Miért van az hogy kevés benzinnel nehezen indul?

Figyelt kérdés

A probléma akkor van ha a tank szint negyed alá megy. Ha tele van a tank (pontosabban negyed fölött akkor mélyen búg az ac és indul is a kocsi). Amikor a szint negyed alá csökken és úgy próbálom beindítani gyújtás kapcsolása után az ac nem mélyen búg hanem magasabb hangon és ha így próbálom beindítani eltart vagy 5 másodpercig is. Ha viszont többször ráadom a gyújtás elkezd egyre mélyebben búgni és utána úgy indul mintha tele lenne a tank. Utána ha leállítom pár óráig tökéletesen indul, de utána már megint elkezdi. Mi lehet a gond? Gondolom ha az ac szar lenne torpanna meg nem is húznia egyenletesen. Tanuló vagyok nincs pénzem teletankolni, de ezt a problémát szeretném orvosolni. Hallottam már, hogy másoknak is van ilyen baja, de elég sok suzukis ismerősömnek azonnal indul ha csak pár liter is van benne. 1,5 éve van meg a kocsi amikor megvettem cseréltem a benzinszűrőt is meg csomó mindent, de azóta is fent áll a probléma.

köszi!

2012. márc. 26. 17:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Egy ismerősömnek csak akkor csinálta ezt Suzukija, ha a bejárójukon állt. Lejtett oldalra a beton, így az AC nem tudta felszívni a naftát ha kevés volt. Azt a megoldást találták legegyszerűbbnek, hogy nem szabad hagyni annyira leürülni.. :D
2012. márc. 26. 17:33
 2/12 A kérdező kommentje:
Ez is egy megoldás :D De mivel tanuló vagyok csak annyit tankolok amennyit megyek. Nem igazán szokta elhagyni az E betű környékét a mutató :D
2012. márc. 26. 17:40
 3/12 anonim ***** válasza:
valamelyik üzemanyagpumpa döglött be!
2012. márc. 26. 17:53
 4/12 A kérdező kommentje:
valamelyik? :O én úgy tudom vagyis a szervizkönyvben 1 darabot ír.
2012. márc. 26. 18:10
 5/12 anonim ***** válasza:

2 van benne, egy a tanknál,meg az AC.

A tanknál lévő egy propelleres kis szutyok, ami előrenyomja az AC-hez, valószínűleg ez gyengélkedik, tipikusan erre utal a hibajelenség.

2012. márc. 26. 20:58
 6/12 A kérdező kommentje:
Tehát azt javaslod, hogy cseréljek komplett ac pumpát?
2012. márc. 26. 21:02
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem, nem az AC-vel lesz gond, hanem a hátsó propelleres szutyokkal, ~15év környékén szokták magukat megadni, félreérthetően fogalmaztam. :)
2012. márc. 26. 21:07
 8/12 A kérdező kommentje:
Azt hiszem megtaláltam amire te gondolsz. Járókerék vagy mi a becses neve. Csak attól félek ilyet külön nem hiszem, hogy kapok hozzá. De ha tudsz valami linket vagy bármit hozzá esetleg egy helyet ahol ilyet felújítanak megköszönném :) rosszabb esetben cserélem az egész ac-t.
2012. márc. 26. 21:16
 9/12 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Felújítással nem érdemes sz.rakodni! Lehet, hogy 1 év múlva a felújított is bedöglik. Inkább érdemes keresni egy újat (unix, bárdi, láng stb)

Viszont neked NEM az Ac-re van szükséged hanem arra az üzemanyag szivattyúra ami a tankból juttatja el az Ac-ig az üzemanyagot!!

Megnevezései: tápszivattyú, léptetőszivattyú, bmw-nél: átemelőszivattyú.

A te esetedben ez egy propellerre hasonlít.

Ha bármilyen autósboltba bemész akkor az a fenti megnevezések alapján tudni fogják, hogy mire gondolsz.

2012. márc. 27. 09:30
 10/12 anonim ***** válasza:
Vigyázz, mert a járókerék a vízszivattyúval van összeköttetésben!!
2012. márc. 27. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!