Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha használt autót szeretnék...

Ha használt autót szeretnék venni, milyen költségek vannak a vételáron kívül?

Figyelt kérdés

Első autóm lenne, szóval autóvásárlás terén nagyon tudatlan vagyok. Most tanulok vezetni, úgyhogy tényleg semmi tapasztalatom nincs még az autókkal kapcsolatban :)

Szóval hogy van ez, kinézem magamnak az árban megfelelő autót, kifizetem, és ezen kívül még mire és mennyit kell költenem? Ha megközelítő árakat tudtok írni, nekem az is jó, csak hogy valamennyire képben legyek.

2012. márc. 21. 10:05
1 2
 1/12 anonim válasza:

Átíratási díj 40-100.000 Ft Atótól függ

Biztosítási díj

Súlyadó

Balesetvédelmi adó

Esetleges rejtett problémák felbukkanása (javítási díj)

2012. márc. 21. 10:38
 2/12 anonim válasza:

Bocs, az árak lemaradtak, de ez csak körülbelüli, mivel első autód, drágg lesz, mint pl a szüleidnek, mert más korú vagy stb stb.

Biztosítás Postánál 5-6 ezerből megúszod

Balesetvédelmi kb. 12 ezer / év

Átíratást írtam.

2012. márc. 21. 10:40
 3/12 anonim ***** válasza:

*Átírási illeték: kb 40-60 000ft

*új forgalmi+törzskönyv díja: 12 000ft

*eredetiségvizsgálat (átírás előtt kell elvégezni) 20-22 000ft

+

*olajcsere (használt autó vásárlása esetén ajánlott elvégezni) kb 15 000ft

+

Erre jön a kötelező biztosítás díja.

Egyébként milyen autót szeretnél venni és kb. mennyiért?

2012. márc. 21. 11:26
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

Ja, még valami, a kötelezőt havonta kell fizetni, vagy évente, fél évente?

Még nem nagyon tudom, hogy milyen autót vegyek, de így elsőre biztos valami olcsóbb kategória lesz. Valami Lada vagy ilyesmi (bár arról pont tudom, hogy elég sokat fogyaszt, de nem napi használatra kellene). Így gondolom elég sok lesz a kötelező, nem? Friss jogsi + öreg autó, ez gondolom nem a legjobb kombináció.

Most igazából azt szeretném kiszámolgatni, hogy a kocsi árán kívül még mit kell összespórolnom, illetve, ha már megvettem, akkor utána mekkora havi kiadásra számíthatok a benzinen kívül.

2012. márc. 21. 16:46
 5/12 A kérdező kommentje:

Na, ilyesmi, mint ez [link]

Mondjuk elég durva, hogy ez az autó öregebb, mint én :)

2012. márc. 21. 16:48
 6/12 anonim ***** válasza:

A biztosítást negyedévente vagy évente kell fizetni. Mivel friss jogsis vagy és nagyon öreg az autó ezért elég drága lesz valószínűleg.

Bár, ha rám hallgatsz akkor ladát ne vegyél... Inkább spórolj még össze egy kis pénzt. kb 200 000ft körül már egész normális dízeles autót lehet venni:

[link]

2012. márc. 22. 09:54
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Hát lehet, hogy igazad van, csak nyárra már nagyon kellene, ennyi idő alatt nehezen tudnék még százezret hozzárakni :S Költözés miatt lenne rá szükség. De még nézelődök, nem ragaszkodom egy bizonyos márkához, meg majd több helyen is körülnézek.

De akkor azt mondod, hogy dízeles autóval jobban járnék?

2012. márc. 22. 14:52
 8/12 anonim ***** válasza:

Én dízel párti vagyok elsősorban a fogyasztás miatt.

Viszont ilyen 15-20 éves autóknál már nem igazán az üzemanyag hanem az autó általános állapota számít.

Elhiszem, hogy sürgős a dolog de nem érdemes ladát venned... Szerintem 1-2 év múlva úgyis csak meg akarnál szabadulni tőle.

Ha 180 000-200 000ft körül összegyűlt akkor már egész normális, évekig használható autót tudsz venni.

Pl egy Opel Astra kombit.

2012. márc. 22. 15:03
 9/12 anonim ***** válasza:
2012. márc. 22. 15:07
 10/12 A kérdező kommentje:

Hát, ebben az esetben akkor lehet, hogy tényleg megéri egy kicsit többet várni, tovább spórolni rá. Végül is addig még szülinapom is lesz, és ha várok karácsonyig, akkor még egy kicsit hozzá tudnék tenni, úgy már talán beleférne.

Amiket linkeltél, azok így ránézésre nagyon tetszenek, bár persze én nem értek hozzá. Az biztos, hogy jobbnak néznek, mint amiket én néztem :)

2012. márc. 22. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!