Babettába akkumulátor?
Sziasztok! Lenne egy babettám, és nem tudom pontosan még nem szedtem szétt hogy hány voltos (6 vagy 12) és az lenne a kérdésem, hogy erősebb lámpákat szeretnék szerelni rá, pár dekorvilágítással együtt, és ehhez kellene egy akku, olyan 4-5 Amperórásra gondoltam, és hogyan lehetne kivitelezni, hogy visszatöltse a tekercse ? :)
Köszönöm az ÉRTELMES válaszokat :)
A régebbi Babetták 6 Voltos rendszerűek voltak, vagy 20, vagy 30W-os teljesítményű alaplappal (ami bele is van ütve az oldalába. Ha a 20 Wattos alaplap van benne, akkor lecserélheted a tekercseket a nagyobbra. Ha már a nagyobb van benne, akkor kissé macerás lesz a dolog!
Hiába teszel bele egy akksit és fesszabályzót, nem terhelheted jobban a dinamót, mint a névleges teljesítménye, mert néhány óra alatt úgyis leszívja az akksit és még rosszab lesz, mint előtte.
Nagyobb világításhoz nagyobb tekercsek kellenek, de mint tudjuk energia nem keletkezik, így a nagyobb terhelés jobban lefogja az amúgy is szerény 1,75 kW-os motor teljesítményét!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!