Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ajánlanátok Mazda RX-8-at?

Ajánlanátok Mazda RX-8-at?

Figyelt kérdés
Véleményekre, tapasztalatokra lennék kíváncsi. És a wankel motor hátrányaira.
2012. márc. 18. 22:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
37%
Jó esetben 100 ezer kilómétert bír. De valószínű, hogy annyit sem. Én biztos nem venném meg
2012. márc. 18. 22:12
 2/16 A kérdező kommentje:
és 100.000 km felett mit lehet azzal tenni? Kell egy teljesen új motor? Vagy csak 1-2 alkatrészt kell kicserélni benne és megint jó 100.000 km-re?
2012. márc. 18. 22:15
 3/16 anonim ***** válasza:
22%
Mehet a kukába. Vagy nagyon sokat kell rákölteni. De nem fog 100k-t bírni. Valószínűbb a 70-80 ezer és adja be a kulcsot
2012. márc. 18. 22:19
 4/16 A kérdező kommentje:
és ha nem wankel motor van benne? Vagy egy RX-8-al csak 100 ezer km-ig lehet számolni?
2012. márc. 18. 22:20
 5/16 anonim ***** válasza:
36%
a wankel motor sajnos nem bír többet mikor újonan megvette valaki és garancián belül tönkrement neki a mazda kicserélte neki ingyen a motor de amikor másodszor ment neki tönkre... hát igen akkor teljes motor csere és azt sajna zsebből kellett elintézni. Én tuti nem vennék ilyen autót! egy szóval ez a hátránya ha versenyre használnád akkor oké de ha mindennapokra akkor egy darabig oké de ha összejön a km akkor senki nem fogja tőled megvenni akkor hát ez csak bukás nem? ennyi pénzért ezerszer jobb autót kapsz ami 500 ezer km-t is simán elmegy neked
2012. márc. 18. 22:29
 6/16 anonim ***** válasza:

RX-8 ból csak wankeles van, 60-100ezer az élettartama, a felújítás 550-800E között van, van egy gépészmérnök kolléga aki ezekkel foglalkozik, át is alakítja a renesist, kitolódik az élettartam is 60-100ezerrel. A fogyasztása magas, 15liter az alja, hidegen nem szabad pörgetni, használat után nem szabad egyből leállítani, hagyni kell visszahűlni, eszi az olajat.

Egyébként rohadt jó gép, pont ma tudtam egyet kipróbálni, nagyon jó a súlyelosztása és az úttartása, a hangja az külön kategória,ha fordulaton tartod megy is, de ha utánam dobnák sem kéne, a motor miatt. Az új ára 10millió fölött volt valamennyivel (11vagy 12 ha jól tévedek), 5éves gépeket lehet 2-2,5millió környékén venni, pont azért mert elég kevés ember tudja 100ezrenként 600ezerért felújíttatni a motort.

2012. márc. 18. 22:36
 7/16 A kérdező kommentje:
Tudsz akkor tanácsot adni esetleg segítség gyanánt ami kinézetre hasonlít egy kicsit? Mert ennek a karosszériája nagyon tetszik, de ha ennyi gond van a motorral akkor felejtős.
2012. márc. 18. 22:37
 8/16 anonim ***** válasza:
49%

mr.flash mindent leirt frankón.

Annyit hozzáteszek, hogy a mazda is rájött hogy ez nem a legjobb motor , igymár az RX8 at nem is gyártyák.

Énis sokat gondolkodtam rajta vegyek-e, de a motor miatt lemondtam róla!

PERSZE megvan rá az esély , egy jó állapotú rendszeresen karbantartott gépet kifogsz és elmész vele 200.000 km-t is , de ez a max , nem bir többet a motor.

Jólenne ha egy Sor6 vagy V6 al gyártanák..

2012. márc. 18. 22:44
 9/16 anonim ***** válasza:

Bömbi? :)

[link]

Ennyi nem sok érte, ajándék áron van. Amúgy az RX8-hoz hasonló kasztnijú gép nem nagyon van, talán az utolsó szériás MX-5 hajaz rá.

2012. márc. 18. 23:03
 10/16 WhiteLabel ***** válasza:
rx7, honda s2000, talán picit az eclipse de az sokkal laposabb, hosszabb, nehezebb, de gömbölyü az is:D
2012. márc. 18. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!