Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van ez alapjáraton,...

Miért van ez alapjáraton, induláskor? (Opel Astra F)

Figyelt kérdés

Indításkor 1500 - 2000 fordulat között pörög a motor, addig, amíg meg nem állok pár másodpercre.

Utána beáll viszonylag normálisra, 1200 körül, egy idő után már 1000-en gurulok.

Akkor megint rájön valami, mert kuplungozáskor látom, hogy 1200-on van, a következő pedig már az, hogy 1200 és 1500 között ugrál, mintha rálépnék a gázra, és levenném a lábam.

Ilyenkor már elborul az agyam, mert kintről ezt hallani, és én is hülyének nézném azt, aki így játszik a gázpedállal.

A szerelő azt mondta, hogy az alapjárati motort megtisztította, többet nem tud tenni, de akkor mi lehet a baj?

2012. márc. 14. 23:27
1 2
 11/13 anonim válasza:

Előző vagyok.. Ja és Székesfehérváron sokat járok.

Írta valaki feljebb, hogy Székesfehérváron rá tudna nézni egy motorra. Érdekelne a dolog! :)

Jó látni, hogy valaki már az itt leírtak alapján felállít egy gondolatbeli diagnózist és nem random áll neki cserélni mindent, "mert úgysem ő fizeti". :)

Ha valaki tud ajánlani ilyen szerelőt Budapest, vagy Székesfehérvár környékén, az is jó lenne!

2016. jún. 5. 20:37
 12/13 anonim válasza:
100%
Nem tudom megoldódott-e a probléma, nekem az volt a C14NZ (ha jól tudom, 60 LE, 44 KW) hogy az egyik motorba jövő cső, amin olaj is megy, el volt törve, vagyis repedés volt rajt, és ott fals levegőt szívott
2017. márc. 11. 23:59
 13/13 anonim válasza:
Sziasztok! Elég régi kérdés, de gondoltam megpróbálom. Nekem ugyan ez a hiba, de csak üresben, hidegen 1000-2000 között játszik magával kb.20 másodpercig. Valamint menet közben szokta mikor benyomom a tengelykapcsoló pedált, akkor feljebb viszi a fordulatot. Például kipróbáltam bordásszíj cserénél, és elindítottam úgy, hogy nem volt rajta a szíj. 2500-ig felpörgött, tartotta, majd visszaesett, de aztán megint felment. Össze vissza liftezett a fordulatszám. Nekem Opel Astra F, 1.4, 16V, 90LE. Motorkód: X14XE. Válaszokat köszönöm!
2023. jan. 16. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!