Minden körülmény között jobb egy összkerékmeghajtású autó, mint egy hátsókerék meghajtású?
Nem feltétlenül és nem minden tekintetben.
Az összkerekesek nehezebbek és a hajtáslánc veszteségei is nagyobbak, ebben hátrányban vannak a hátsókerekesekhez képest.
Viszont az esetek többségében jobb a trakciójuk. Csak ez sem minden: száraz, meleg aszfalton a hátsókerekes autók is versenyképesek az összkerekesekkel. Annak idején, a '80-as években, a rali-VB-n is le lehetett győzni az Audi quattrokat a régebbi, hátsókerekes autókkal bizonyos körülmények között. A jól tapadó aszfalton ugyanis két kerékkel is nagyon sok vonóerőt lehet átvinni és az összkerékhajtás két további kereke kisebb előnyt jelent, mint amekkora hátrányt okoz a többlettömeg és a hajtási veszteség. Viszont a vizes pálya már jobban fekszik az összkerekeseknek (a Forma-1-ben eddig előfordult néhány összkerekes autó is csak vizes pályán volt versenyképes), murván pedig már egyértelműen az összkerekes autók vannak előnyben.
500 lóerőnél nagyobb teljesítményű, hátsókerekes autó olcsón... Toronyóra lánccal nem kellene?
(nem tudom, mennyit szánsz rá, de kétlem, hogy hajlandó lennél forintban 8 számjegyű összeget kiadni érte)
Nem csak fillerb@aszó, de hülye is: "amcsi dollármilliós aston martin" Kár, hogy egy brit ikonról van szó.
Kicsit gyanús, hogy fake a kérdés. Aki sztem nincs semmilyen szinten az autós szakmában, annak meg inkább ne legyen 500 lovas kocsi a segge alatt, mert arra van pénze, hogy kifizesse a 8 számjegyű összeget a kocsira, viszont sok lúzernek sajna nem tank jut, így valószínűleg csak kinyírna valakit az utakon közben meg karcolás nélkül kiszállna a kocsiból...
Hidd el nem vagyok irigy rád, de válassz olyan hobbit, ahol nem lesz belőled potenciális veszélyforrás másokra.
Egyébként a konkrét problémához: [link]
Szépen felparaméterezed és lesz pár találat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!