Miért csinálja ezt egyre több sofőr?
Mert sokan azthiszik hogy óvatosan kell vezetni túl óvatosan és ott is nagyon kevéssel mennek ahol nem kéne és nem tudják már hogy miért is van a külső sáv. Én akkor mindig a külső sávot használom ha tudom hogy nem tudom tartani belsőben a tempót. Ez sajnos tényleg így van. 2 napja jártam egy nagyobb városban szintén 2 sávos út volt a belső sávban 70 el kellett volna mennie az illetőnek helyette csak 50 el döcögött végig és a külső sávban simán letudtam előzni 70 megengedett sebeséggel. És persze arról nem tudnak hogy a túl lassú haladás is balesetveszélyes lehet és azt is büntetik ám. És ugye sokan nincsenek is tisztában a kresszel sajnos.
2012. márc. 9. 22:32
Mert idióták az emberek! Sajnos a belső sáv szindróma ma már az egész országban jelen van. A külső sávot képtelenek használni az emberek. Ha ne adj isten 3 sávos az út, akkor a legkülső abszolút használaton kívülre helyeződik, azon az 1-2 értelmesen kívül, akik ilyenkor végigelőzik a sort a külsőben. És nekik van igazuk!
2012. márc. 9. 22:32
3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mindenkinek ment a zöld kéz. Hála istennek hogy válaszoltatok így már nem vagyok magányos ebben a témában :D
Azért az is érdekes, hogy megyek robogóval 65-el, és záróvonalon előznek meg, mert ő siet. Városban...
2012. márc. 9. 22:45
Lassú haladást büntetik? Nocsak? Nekem ez új.
2012. márc. 9. 22:49
6/15 A kérdező kommentje:
Nektek is köszönöm.
ma 22:45 Egy nyomon haladó járművet a záróvonal átlépése nélkül ki lehet kerülni. De mivel te városban mész 65-el így te engem otthagynál, mert én városban szigorúan betartom a sebességkorlátozást maximum 55-el megyek. A figyelmetlen gyalogosok és banyatankosok miatt.
7/15 anonim válasza:
Ezen már én is sokat gondolkodtam már. Azért csak jó időben jönnek elő, mert télen csúszik az út, hó van és félnek vezetni. Egyébként meg szerintem egy csomó embernek ciki a külső sávban haladni. Pl.: Gödöllő előtt a külső sáv szinte mindig tök üres. De az M1/ M7 közös szakaszán is a külső sávban alig lézengenek. Én erre a ciki érzésre gondolok. Vagy lehet, hogy meg van róla győződve, hogy ő jó helyen van. Minek menjen ki? Vagy ismerkedni akar?
2012. márc. 9. 23:37
bar en kulfoldon elek, a lassu vezetest itt is buntetik, viszont SZERENCSERE itt jobbrol is szabalyos elozni :)))
Es itt sem huzodnak le a nyanyak/papak a belsobol meg akkor sem, ha villogsz rajuk :(
2012. márc. 9. 23:44
Nekem az a tapasztalatom, hogy sokan azért mennek inkább a belsősávban, mert az biztonságosabb. Gondoljunk bele, hogy a külsőben, mondjuk városban haladva véletlen valaki eléd lép, eléd fordul, bármi, illetőleg a rossz út, mert a teherautók, kamionok, buszok mind ott mennek. Vidéken pedig szintén úgy gondolom, hogy az út állapota, a széle kissé lejt, félnek, hogy lecsúsznak, illetve, ha szarvas fut át az úton, a belső sávba értelemszerűen később ér, nem pedig egyből a pofádba, mikor mész a külső sávban. Én is mindig a belső sávban közlekedek. Bár én rám aztán nincs panasz sebesség szempontjából, de ez ugye csak én vagyok.
2012. márc. 10. 01:52
1 magyarázat van , balkán idioták vagyunk, nyugaton rendőr meg látt beslő sávban le fogod a forgalmat hidd el fájni fog a birság.
130 as autopályán ez ugy van lassusáv 70- 90 . középen 100 .120 kmh
fent 120 - 130 után ,felet buntetnek kivétel olasz 3 sávos autopályán -és németeknél.,ez érvényes városban is kulföldön ismerik a jobbra tartást amit magyar ugy nevet cikázom a kocsik közt.
autopályán alkalmazák ugy mond nem a te helyed vagy huzzál el vilogtatást ,mivel akadályozod a másikat a haladásban !
sajna még sokat kell fejlödnunk !
2012. márc. 10. 09:33
Kapcsolódó kérdések: