Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fiat Punto gázadásra későn...

Fiat Punto gázadásra későn reagál, majd rángatni kezd. Mi lehet a hiba oka?

Figyelt kérdés
Adott egy 1242 cm3-es benzines, 8 szelepes, központi befecskendezésű Fiat Punto I. A probléma egy hete kezdődött és azóta egyre csak rosszabbodik. Jelenleg függetlenül attól, hogy hideg-e a motor vagy már melegebb gázadásra nem reagál kb. félig benyomva a gázpedált nem tesz semmit, majd tovább nyomva a pedált megugrik és reagál rá. Közben minimálisan elkezd rángatni és hiába nyomom a gázt csak lassul. A teljesítményvesztés és a rángatás közben, ha kiveszem sebességből, szinte bármely fokozatból és visszarakom ugyanabba a sebességbe, pillanatra minden rendben, majd ismét fordulatszámesés és rángatás következik. Most már azzal is tetőzi a dolgot, hogy piros lámpánál üresben, az alapjárat 900-1000-ről elkezd ingadozni , leesni, majd leáll. Karbantartását tekintve: ősszel lett cserélve az egyik gyújtótrafó, gyertyák, gyertyakábelek, fél éves az üzemanyagszűrő. Pár hónapja hengerfej síkolást csináltak rajta és 2 szelep be volt égve, akkor egyáltalán nem volt alapjárat (bár szerintem nem állt le akkor fele annyiszor sem, mint most). Szívósor tömítés és hengerfej tömítés szintén ősszel lett cserélve. Nem tudom van-e valami köze ahhoz, hogy a kipufogón pár hónapja apró lyuk keletkezett, az első cső végének csatlakozásánál, viszonylag közel a lamdaszondához. Kérem, aki tapasztalt már hasonlót vagy ért az autókhoz segítsen ennek a nagyon kellemetlen problémának a felkutatásában. Köszönöm!

2012. márc. 8. 15:13
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Erre gondoltam én is, csak azt nem tudom miből eredhet
2012. márc. 9. 17:04
 22/26 anonim ***** válasza:
puntom még nem volt de csak szétnéznék az alapjárati motor környékén,map szenzor hibánál is elöfordul ilyen ,vákumcsöveknél,légmennyiségmérö, de legjobban az alapjárati motorra nyanakszom, mint emlitetted már volt tisztitva ,lehet hogy beragad.a compjutert is meg lehetne resetelni
2012. márc. 9. 18:19
 23/26 Berta Gabi válasza:

Sziasztok!

95-ös s60 punto.

Üzemanyag befecskendező kivillan ha göröngyös útonbmegyek- a fordulat le-fel ugrál, el kezd rángatni a kocsi, és a végén leáll.

Ujra indítás nehezen megy, mert nem kapja el. Teljesen olyan mintha kifogyott volna a benzin. Utána 10 perc szenvedés után indul, egy darabig jó, de ha felhúzatom a fordulatot ugyan így viselkedik.

Mi lehet a baj, hol keressem.

Köszönöm szakértő válaszptokat előrre

2016. jún. 26. 02:17
 24/26 anonim ***** válasza:
De meg nem írtad volna, hogy végül mi is volt te ........
2019. jan. 30. 15:23
 25/26 icerocket válasza:
Hasonló hiba, Punto 2. 1.2 8v, néha, mindig meleg motornál gázadásra fullad. gyertyák, gyújtáskábelek trafók, jeladók újak. Benzinszűrő kitisztítva. Állandóan erezhető, hogy erőtlen, egyenletes sebességgel haladva picit rángat
2020. aug. 23. 12:25
 26/26 A kérdező kommentje:

Szia,

Bemásolom neked amit annak idején írtam válaszként másoknak akik szintén rákérdeztek:

Mi az egész motort szétszedtük miután mindent átellenőriztünk és minden hibátlan volt. Kapott egy hengerfej síkolást, szelepfészek cserét, új tömítések, stb. aztán minden helyreállt. Bár megmondom őszintén az alapjárat egy kicsit utána is darabosabb maradt, de csak a nagyon hozzáértő fül vette észre. Egyébként amikor elvittük a szervizbe volt ott egy opel nagyon hasonló tünetekkel, ott ismét az egész motort újították fel és az oldotta meg a problémát, miután ott is mindent leellenőriztek. Még a befecskendezésnél is érdemes szétnézni. Remélem tudtam segíteni. Üdv

2020. aug. 27. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!