Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy lehet burnout-olni?

Hogy lehet burnout-olni?

Figyelt kérdés
Amerikai autóval: V8, hátsó kerék hajtás, automata váltó.
2012. márc. 8. 11:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Üzemi hőfokra melegíted a motort (nem csak a vizet, az olajat sem árt), majd keresel egy olyan helyet, ahol nem mehetsz neki senkinek és semminek, aztán megállsz, D-be húzod az előválasztót, a féken tartod a lábadat és gázt adsz.

Ha eléggé ügyes vagy, a fék pontosan annyira fog fogni, hogy az első tengelyen még megtartja az autót, a hátsón pedig már tud forogni a kerék. De mondjuk arra azért ne vegyél mérget, hogy ez tökéletesen összejön.

Azok az autók, amik olyan "hűdenagyon" burnout-ra képesek, át vannak alakítva: a kézifék az első tengelyt rögzíti. Így az autó eleje "le van szögezve", a hátulja meg pöröghet nyugodtan. No és az sem ritka, hogy valamilyen éghető folyadékot nyomnak a hátsó kerékre, esetleg benzintócsába állnak bele. A folyadék kicsit csökkenti a súrlódási együtthatót a kerék és az aszfalt között, illetve a keletkező hő hatására elkezd égni, ezzel növelve a füstöt és lágyítva a gumit.

2012. márc. 8. 11:18
 2/5 anonim ***** válasza:

És egy igen fontos kiegészítés:

A kipörgésgátlót ne felejtsd el kikapcsolni...

De szerintem automata autónál ezt fényévekkel nehezebb megcsinálni, mint kéziváltóssal.

2012. márc. 8. 12:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló leírta. Egyébként simán ki szokták kötni a hátsó fékkört,vagy átalakítják kapcsolhatóra, nem kell hozzá túl sok idő. Amúgy sosem értettem ezt a burnout dolgot, kilinccsel előre csapatást megértem, na de ezt? :D
2012. márc. 8. 13:17
 4/5 anonim ***** válasza:
39%
Én beleálltam egy gödörbe a kocsival,aztán nyomtam a féket meg a gázt egyszerre,és lám,égett a gumi! :)))(mert nem bírt kijönni) :)
2012. márc. 8. 18:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Ugy ahogy elso es masodik leirta.

A paromnak 2009es V8as amerikai, automata valtos kocsija van es mielott lecserelte volna a regi (gyari) nagyon kopott gumikat ujra, mi is elmentunk egy ilyen kis gumiegetesre. Kikapcsolta a kiporgesgatlot, egyik labbal a feken, masikkal a gazon es olyan durvan osszefirkalta az aszfaltot, hogyha a rendszam nem latszodna a videon (mert felvettem;) akkor siman publikus lenne a dolog, de mivel a kocsi beazonosithato es lenyomozhato, igy sajnos csak "hazimozi" lett belole :)

Arra figyelj hogy lehetoleg jobb minosegu aszfaltos (vagy betonos) reszt keress, mindenfele akadalyok (foleg padka!) nelkul; mert az egy dolog, hogy a gumit tonkreteszed, de a felnit ne akard osszecseszni.

2012. márc. 9. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!