Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi idő kell a rutin...

Mennyi idő kell a rutin megszerzéséhez?

Figyelt kérdés

Van jogsim már 14 éve. A legnagyobb baj az, hogy hiába raktam le, soha nem vezettem, tehát most ott vagyok, hogy a nulláról kell kezdenem. A férjemnek nincs türelme tanítani, így mehetek autós iskolába, ami igen drága.

Vajon hány alkalom kell ahhoz, hogy magabiztosan tudjak volán mögé ülni?

2012. márc. 3. 13:32
 1/8 anonim ***** válasza:
attól függ milyen ügyes vagy :). Ha abból indulok ki , hogy az a tanuló akinek még nincs jogsija 20 kötelezőt vezet le forgalomba , akkor az a nagyon max amire neked is szükséged lehet.
2012. márc. 3. 13:55
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha szeretsz vezetni akkor is kell kb -810 óra.

De azért ne vegyél ennyit az autóssulinál. Annyit vezess hogy ki tudj menni önállóan a forgalomba és a kevésbé forgalmas helyeken tudsz gyakorolni a saját kocsitokkal.

2012. márc. 3. 14:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Valahol azért mélyen megvannak benned az alapok.. Ez is olyan mint a biciklizés. Szerintem ha elkezded,rá fogsz érezni hamar,és menni fog a vezetés. Sok sikert!
2012. márc. 3. 14:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyire vagy ügyes. Szerintem elsőként az a legfontosabb, hogy az autó technikai kezelése ne okozzon semmilyen problémát, ne igényeljen koncentrációt. Kuplung/Sebváltókezelés/Elindulás/Megállás. Ahhoz nem kell túl sok idő, hogy ezek rutinná váljanak, gyakorlás kérdése. Ha ezek megvannak, és vannak a környékeden gyérebb forgalmú utak, ott szokhatod a közlekedést. Aztán mindig egyre forgalmasabb "bonyolultabb" útvonalakat választhatsz, és akkor észrevétlenül beléd ivódik majd a rutin :) Szerintem ha van rá lehetőséged próbálj valami ilyesmit.
2012. márc. 3. 14:49
 5/8 anonim ***** válasza:

Rutin?

Hát most hiába mondom hogy 100e km, akkor le fognak hurrogni. Nagyon emberfüggő, de azért itt is vannak szintek:

- alapszintű járműkezelés: mondjuk 10 óra

- forgalomban alapszintű vezetés (értsd: főútvonalon elközlekedsz különösebb gond nélkül, használod a tükröket is, és figyelsz valamennyire a melletted jövőkre is): mondjuk 50 óra

- forgalomban normális vezetés (átlátod a forgalmi helyzeteket, KRESZ szerint vezetsz, tisztában vagy azzal hog mikor mi és miért úgy történik): mondjuk 100 óra

- forgalomban defenzív vezetés (előre felkészülsz a lehetséges helyzetekre, nem csak a saját sávodat látod, hanem mondjuk a 2-vel beljebbit is, ha látod hogy a kamion elkezd sorolni, már tudod mire készül, stb...): mondjuk 1000 óra

- forgalomban defenzív vezetés miközben fejben navigálsz: mondjuk 1100 óra

- rutin megszerzése: 100e km.

Ha pesti vagy szívesen tanítgatlak, hetente rá tudok szánni 1-2 órát..

2012. márc. 3. 19:18
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat.

Az az igazság, hogy tavaly nyáron a telken vezettem a kocsinkat, de ahogy szembejött velünk egy autó, bepánikoltam és félreálltam, mert nem éreztem az autót és azt, hogy elférnénk-e egymás mellett.

2012. márc. 3. 21:45
 7/8 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak köszönöm a felajánlást, mégis mennyiért tanítanál?
2012. márc. 4. 14:57
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem a pénzért csinálnám, az élvezetért, de nem is vagyok oktató, viszont jól tudok tanítani és szeretek is. Ha van jogsid a rendőr ezért egy szót sem szólhat.

Cserébe annyi lenne a kérés, hogy nekem ne kelljen ehhez sokat utazni, és ha lehet hétvégére tegyük mert akkor jobban ráérek... Ha még ígyis érdekel, dobj privit, ott le tudjuk egyeztetni... Első körben amúgy az is járható út, ha csak én vezetek, te ülsz mellettem és figyelsz amiket mondok, ezzel is rengeteget lehet tanulni.

Rutinozni én a hungexpo külső parkolójában szoktam, ott jó nagy a hely és senkit nem zavarunk. Forgalomban először kisebb utakat kéne választani, utána pedig egyre nehezedő útvonalakat...

2012. márc. 4. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!