Kamionozásnak van jövője?
A véleményem (hozzáteszem nem vagyok szakmabeli): ha ki akarsz menni külföldre dolgozni, akkor mindenképpen. Belföldön inkább 10 év múlvára terveznék, akkor fog kibukni hogy sok "öreg" elmegy nyugdíjba és nem lesz megfelelő mennyiségű utánpótlás.
Fuvar azért van kevesebb mert a nagy gyárak, termelő üzemek megszűntek, a belföldi kereskedelem helyett nagyobb szerepe van a külföldről importált termékeknek, ehhez pedig valszeg nem magyar szállítót fognak alkalmazni, hanem nagyobb logisztikai cégeket.
Igazából nem mondanám, hogy olyan nagy visszaesés lenne a fuvarozásban. Az emberek jobban odafigyelnek mennyi és milyen fogyasztási cikket vesznek, azért egy 5-10% szerintem megvan, de nagyobbat nem tapasztaltam.
A kamionozásnak van jövője, nem pótolható szállítmányozási forma. Tény, hogy a vonat környezetbarátabb, de ott csak egy bizonyos mennyiség felett éri meg szállítani, és nem túl rugalmas. A hajó az felejtős, levegőben drága ( vicces, hogy rengeteg "air cargo" cég kamionnal viszi a cuccot ).
Belföldi elosztó- és nemzetközi gyűjtőfuvarozásban egyelőre nincs gyorsabb és rugalmasabb megoldás. Fentebb is írták, nincs minden gyárnak iparvágánya, és sok esetben nem is lenne elég gyors vasúton fuvarozni ( főleg belföldön ). A legnagyobb multink pl délután 2ig adhatja le rendelését a beszállítóinak, és a késztermék hajnal 3-ra már a multi raktárában van. Ez csak közúton lehetséges.
Az építőiparban,élelmiszer terítésben, (belföldi)tartály és silós áruk szállításánál egyszerűen nincs amivel helyettesíteni lehetne. Ameddig fogyasztás lesz, kamionok is lesznek.
A vasút egyre hanyatlik és ez csak rosszabb lesz.
A kamion olcsóbb és sokkal rugalmasabb megoldás az áruszállításra.
Természetesen kevesebb a fuvar de azért van mindig munka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!