Tényleg van motorolaj kocsiba és külön motorolaj motorba?
Figyelt kérdés
most halottam hogy nem mindegy milyen motorolajat veszek,mert lehet venni kocsiba is és motorba is motorolajat. És ez a kettö nem egy és ugyanaz. mert pl Pl. a motorba való motorolaj máshogy van adalékolva pl. 1. a közös olajteres kuplung miatt, 2. a magasabb fordulatszámok miatt (autó forog max. 7ezret, motor ennek a dupláját is elérhet
és az autó többnyire szárazkuplungos. motor meg inkább olajban futó.. van bennük kuplung csuszásgátló adalék. ebböl mi igaz??? mert én még ilyenröl nem halottam
2012. márc. 1. 22:24
1/1 anonim válasza:
Igen, van. A motorok teljesítménye ugyanakkora lökettérfogat mellett nagyobb, tehát nagyobb a hőterhelés, viszont a motorolaj mennyisége gyakran kevesebb, mint az autókban, tehát az olaj jobban felmelegszik. Aztán ugye a fordulatszámok is magasabbak és ott van a mumus, az olajfürdős kuplung. Annak nem árt tapadnia, de a súrlódóbetétről leváló részecskék nem vághatják tönkre az olajat. Éppen ezért más az adalékolásuk, nem mindig cserélhetőek fel egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!