Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehet ajtó zárat...

Hogyan lehet ajtó zárat kinyitni dróttal?

Figyelt kérdés
Pl : Elsősorban a tehnikára gondoltam :D
2012. febr. 28. 19:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

hali!

Nekem nyáron elromlott a zármotor, így nem tudtuk kinyitni a kocsit. Felhívtam a szerelőmet aki kijött ilyen kis párnát dugott az ajtó teteje és a tető közé, ez egy speciális párna volt fel lehetett pumpálni így 'kiszorította' az ajtót, lett kb egy 1 cm vastagságú rés ott ledugott egy drótot és felhúzta a pöcköt és voalá az ajtó nyitva volt. Az ajtónak semmi baja nem lett ugyanúgy illeszkedik. Ha az érdekelt volna hogy hogy kell úgy kinyitni hogy a drótot dugod a zárba akkor nem tudom a választ:D

2012. febr. 28. 19:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Autófüggő hogy hogyan lehet.

A keret kifeszítése egy megoldás, utána ott be tudsz nyúlni megfelelő célszerszámmal - drót v. rúd - és a "bütyköt" felhúzod vagy a kilincset kinyitod.

Néhány autónál meg lehet azt csinálni, hogy az üveg és a gumikéder között ledugsz egy L alakban hajlított drótot, megkeresed vele a zár nyitófülét és azt elmozdítod a megfelelő irányba. Az ilyen régebbi zárakon ugye két ilyen kar/fül szokott lenni, az egyik a kilincsé: azt hiába kíntatod, ugyanaz mintha a kilincset rángatnád. A másik a zártól megy az ajtót záró mechanizmushoz.

De nem tudom ismeretlenül miért mondom ezt el. Menj le a garázsba, szedd le az ajtóról a borítást és rájössz magadtól.

2012. febr. 28. 22:31
 3/6 A kérdező kommentje:
Ok Köszi a válaszokat és a fa lakásban ill normál kapuzárat ??
2012. márc. 5. 18:32
 4/6 A kérdező kommentje:
*Fa ajtó
2012. márc. 5. 18:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Az ún. cilinderzárakat némi gyakorlás után elég könnyen. :)

Lehet "kéziszerszámokkal", ilyenkor az egyikkel nyitóirányba tekered a zár "belsejét", közben a kis hengeres záróelemeket a nyitott helyzetbe "kényszeríted". Így elmondva hülyén hangzik, a valóságban (jó szerszámmal, ami lehet akár házilag készített is) egyszerűbb.

2012. márc. 5. 19:23
 6/6 anonim ***** válasza:

A hagyományos zárakkal - ahol a száron van egy toll - sosem próbálkoztam. Ahol manapság olyat építenek be, ott egyszerűbb átugrani a kaput mint kínlódni.

Félreértés ne essék, nem vagyok betörő/besurranó, a zárfeltörősdi akkor kezdődött amikor elvesztettem az öreg motorom kormányzárjának a kulcsát. :)

2012. márc. 5. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!