Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A robogoknál a görgők hogy...

A robogoknál a görgők hogy vannak?

Figyelt kérdés

Úgy értem, minnél nehezebbet teszek bele annál gyorsabb? vagy pont fordítva? ill. elég csak azt kicserélni?

mondjuk szerintem esedékes lenne így 18e km után.

2012. febr. 27. 17:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Kösz jól vannak a görgőim!

:)

Az autómataváltó lengősúlyára gondolsz?

Mert az ha nehéz akkor hamarabb eléri a végsebességét de lassabb lesz. ha meg könnyű akkor gyorsulni nem fog de a végsebessége lesz több.

2012. febr. 27. 18:23
 2/6 anonim ***** válasza:

18.000km után nem ártana cserélni.

Ha nehezebbet teszel bele akkor a végsebesség nagyobb lesz, viszont nem úgy gyorsul mint előtte. Ezt nem tudod sokáig fokozni mert ha túl nehezet teszel bele akkor erőlködik a motor lehet hogy nem is pörög olyan nagy fordulaton, tehát a végsebesség se nő meg.

Ha kisebbet teszel bele akkor elvileg lassabb lesz de jó lesz a gyorsulása. Olyanról is hallottam hogy valakinek a kisebb görgőtől még a végsebesség is nőtt. Ezt úgy tudom elképzelni hogy a kis súly miatt jobban kipörög a motor, ez persze fogyasztásnövekedéssel jár.

2012. febr. 27. 18:47
 3/6 A kérdező kommentje:

Szóval ha nagyobbat teszek bele nő a végsebesség? :)

A gyorsulás annyira nem lényeges...nyáron 200-300km -s turákat mentem vele, kb 75km/h átlagban, de lehet inkább lecserélem egy 125ccm-re. Csak érdeklődtem.:)

Köszi a válaszokat!

2012. febr. 27. 19:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Az automataváltós sz@rodat ne merészeld motorként megemlíteni,mert megkereslek...XD
2012. febr. 27. 22:35
 5/6 anonim ***** válasza:
A görgő súlya igazából a fordulatszámot befolyásolja, ahol elkezd "váltani" (tehát a görgők kitolják a variátort és áttétel változás indul meg) Nehéz görgővel ez hamar megvan ezért gyorsul lassabban, könnyű görgővel lassan nyomja ki, ezért gyorsul jobban de nem tudja kinyomni teljesen ezért végsebesség csökken. Tehát a motornak a legnyomatékosabb fordulatszámánál kell váltania és ezt állítod be görgővel.
2012. febr. 28. 10:19
 6/6 A kérdező kommentje:

t 55 nyugodtan megkereshet! :)

köszi a választ! :)

2012. febr. 28. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!