A robogóknál olajcserekor mire kell figyelni?
Figyelt kérdés
Hajtóműolajat szeretnék cserélni a minarelli blokkos robogómban.
Van valami nívó vagy túlfolyó hogy biztos annyi kerüljön bele amennyi kell vagy nekem kell kimérnem?
Ha leengedem az olajat akkor honnan tudom hogy biztos nem maradt benne semmi ami nem tud kifolyni? Ha marad valamennyi amiről nem tudok és rátöltöm a kimért mennyiséget akkor több lesz benne mint amennyinek kell lennie.
2012. febr. 19. 14:19
1/3 anonim válasza:
Hogy ezeket elkerüld menj 1-2 kört a motorral és csak meleg motorból engedd le az olajat.Így elkerülhető hogy marad bennne.aztán kitekered a blokk alján/oldalán lévő leeresztő csavart,aztán szépen megvárod hogy lecsurogjon. ( 1 tanács.:ne kapkodd el mert van sok hely ahol van olaj nem csak a teknőben)Aztán még ez tart addig rápislantasz az olajszűrőre amit a blokk alsó oldalára szoktak eldugni.Szükség esetén tisztídod,cseréled.(én mikor le engedtem a 'fáradt olajat" én 1-2 deci olajjal még átöntöm az esetleges üledéket kihozza.értelem szerűen le eresztő csavart visza... utánna le engedem) ha ezzel megvagy szűrő vissza le eresztő csavar vissza.és mehet vissza az olaj. A lényeg beindítod a motort legalább 5 percig hagyod pöfögni hogy az új olaj átjárja a motor minden részét.ezután kíméletesen üzem melegre járatod.Utánna már picit edzheted a gépet.
2/3 A kérdező kommentje:
Van olajszűrő is ennél a típusnál???
El se férne mert kicsi a blokk.
2012. febr. 19. 16:11
3/3 anonim válasza:
Első válaszoló 4ütemű motorra gondolt, de a 2ütemű Minarelliben természetesen nincsen olajszűrő. Kitekered alul a leeresztő csavart, megvárod , hogy kicsurogjon. Visszatekered. Felül műanyag kupakot leveszed, és mehet bele az olaj(oda van írva a pontos mennyiség, 110cm3 ha jól emlékszem) 80W90es olaj jó bele. De ez amúgy csak a végáttétel fogaskerekeit keni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!