Szabad lemosni a motorteret?
Ősszel vettem egy Mazda 323F-et használtan. Eléggé koszos a motortér. Konkrétan a motor, meg az injektor ház, a csövek amik ki-be futnak a motorból. Arra gondoltam, hogy magasnyomásúval lecsapatom kicsit valamelyik hétvégén amikor jobb idő lesz, az egész motor teret.
Ezzel okozhatok valami problémát? Szabad ilyet, vagy hagyjam a francba? Mert ott az aksi is, a biztosíték doboz, a fedélzeti chip doboza, meg a többi elektromos ketyere. Ezeknek lehet baja?
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Lehet persze, szokás is, van motormosó szer, ami leoldja az olajos szennyeződést a motorról. Sok autómosóban mossák is, csak (ahogy jól sejted) jár némi rizikóval. Persze van értelme a dolognak, de nem sok... mivel a legtöbb motortér alulról nyitott vmennyire, hamar elmúlik a hűde szép tiszta lett érzésed. És jaja tényleg beázhat ez-az, rosszabb esetben el sem tudsz indulni mosás után. Nekem még nem lett gondom belőle.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!