12V,6Ah-ás aksit ha fel vizezem?
Értem! hát sejtettem! Akkor minél előbb leadom a lerakó udvarba! :(
Csak azt nem értem, hogy most lead majdnem 12V-ot! Akkor legközelebb deszt vízzel töltöm. KÖSZÖNET!!!
De akkor miért van rajta, hogy tilos felnyitni? Ezt nem értem!
Tiltó jelzés lehet azért van mert erős kénsav van benne gyárilag, és visszazárás után nem biztos hogy tökéletesen fog zárni. (én már jártam így olyan aksival amin csavaros volt a cella teteje és később szivárgott a sav)
Egyébként pl lehet venni 30-40 éve gyártott savas aksikat amiket anno nem savaztak fel és így teljesen jól megmaradtak. Csak fel kell őket tölteni(vagy inkább töltetni) megfelelő sűrűségű savval, feltölteni az aksit és mehet is...
Régebbi felsavazott aksikból meg elpárologhat, kiszivároghat a savas víz. Ezért pl kocsik aksijaiban is nézni kell savas aksikat és ha egy cellában kilátszik az elektróda akkor abba tölteni kell.
Egyébként savval is lehetne feltölteni, csak itt nem mindegy a sűrűsége. Szóval ha nem tudod bemérni(mivel van benne sav ha töltesz hozzá akkor az keveredik)akkor csak desztillált vizet.
Ezt az aksit meg használhatod még addig amíg működik. Bár a csapvíz miatt nem fog túl sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!