Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 12V,6Ah-ás aksit ha fel vizezem?

Vahid Ádam kérdése:

12V,6Ah-ás aksit ha fel vizezem?

Figyelt kérdés
Kis motor aksi. Nem új, bár sokat állt de szerintem még jónak kéne lennie. Viszont egyáltalán nem vett föl áramot mikor tölteni akartam. Mintha "meg lenne szakadva". A töltő jó, kipróbáltam mással. A tiltó felirat ellenére felnyitottam az aksi tetején lévő kupakot (nem okoztam kárt benne, mert a matrica eltávolítása után egy kis csavarhúzóval felpattintható a 6 cella védő kupakja!), és csont szárazak voltak a cellák. Gondoltam -mivel már nagy valószínűséggel úgyis kuka lesz- kísérlet képen feltöltöttem (tudom lehet hülyeség volt:) csapvízzel! És így 3 óra alatt feltöltötte 11,97 Volt-ra! Most akkor ez hogy van? És amúgy a régi aksikat még föl lehetett tölteni nem? De mivel? Savval? Vagy deszt. vízzel? És ez, vagyis a maiak miben másak? Esetleg nem ért valaki közületek az akkumulátorokhoz? Előre is köszönöm!
2012. febr. 24. 11:36
 1/5 anonim ***** válasza:
ha nem csapvízzel töltöd fel akkor lehet megmarad, de így biztos hogy kifingott... a desztvíz nem vezeti az áramot, a csapvíz viszont igen. sikeresen szétcseszted
2012. febr. 24. 12:03
 2/5 A kérdező kommentje:

Értem! hát sejtettem! Akkor minél előbb leadom a lerakó udvarba! :(

Csak azt nem értem, hogy most lead majdnem 12V-ot! Akkor legközelebb deszt vízzel töltöm. KÖSZÖNET!!!

De akkor miért van rajta, hogy tilos felnyitni? Ezt nem értem!

2012. febr. 24. 12:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Mert elvileg labirint rendszerű a szellőző rendszer és a víz ami elpárolgott vissza kellene hogy csöpögjön a cellákhoz. Ezér nem lehet felnyitni
2012. febr. 24. 14:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Tiltó jelzés lehet azért van mert erős kénsav van benne gyárilag, és visszazárás után nem biztos hogy tökéletesen fog zárni. (én már jártam így olyan aksival amin csavaros volt a cella teteje és később szivárgott a sav)

Egyébként pl lehet venni 30-40 éve gyártott savas aksikat amiket anno nem savaztak fel és így teljesen jól megmaradtak. Csak fel kell őket tölteni(vagy inkább töltetni) megfelelő sűrűségű savval, feltölteni az aksit és mehet is...

Régebbi felsavazott aksikból meg elpárologhat, kiszivároghat a savas víz. Ezért pl kocsik aksijaiban is nézni kell savas aksikat és ha egy cellában kilátszik az elektróda akkor abba tölteni kell.

Egyébként savval is lehetne feltölteni, csak itt nem mindegy a sűrűsége. Szóval ha nem tudod bemérni(mivel van benne sav ha töltesz hozzá akkor az keveredik)akkor csak desztillált vizet.

Ezt az aksit meg használhatod még addig amíg működik. Bár a csapvíz miatt nem fog túl sokáig.

2012. febr. 24. 14:14
 5/5 anonim ***** válasza:
A savas akkumulátorokban desztilláltvízzel higított kénsav van, a működés közben a víz elpárolog, ezt szokták utána tölteni. A te akksid bizonyára "gondozásmentes" volt, azért volt ráírva, hogy ne nyisd ki.
2012. febr. 24. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!