Miért fagy be a szélvédőm belülről?
Figyelt kérdés
Egy 2001-es seat ibizám van. És most a téli hónapokban minden reggel jég borítja a szélvédőmet belülről, a többi ablakon nincsen vagy csak alig van pára. Nagyon sokszor van olyan eset, hogy kívülről nincsen semmi jég, de belül a szélvédőn nagyon vastag jég van. Azt mondták nekem, hogy bezárom a meleget és éjszakára az fagy fel, de kipróbáltam sokszor, hogy egyáltalán nem fűtöttem, mikor a kocsiba voltam, és akkor is ugyan ez volt. Mitől lehet ez? Tavaly télen semmi ilyen probléma nem volt. Válaszokat előre is köszönöm.2012. febr. 22. 09:10
1/5 anonim válasza:
Lecsapódik a pára és ha rövid távokat mész az autóval, nincs ideje megszáradni, reggelre ráfagy a pára.
2/5 anonim válasza:
Át van nedvesedve a belső tér! (kárpitok, padlószőnyeg, stb.)
Fűteni kell, a szellőzést "külső levegő" állásba kapcsolni és az sem baj, ha az ablak egy picit lejjebb van engedve. A lényeg az, hogy a pára el tudjon távozni az utastérből.
Ha tudnál szerezni egy éjszakára egy fűtött garázst -beállni lehúzott ablakokkal), az lenne a legjobb. Nálam így oldódott meg a hasonló problémám.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, azért furcsálom a dolgot mert tavaly télen semmi ilyen probléma nem volt a kocsival. Kívülről engedem mindig be a levegőt és mikor kiszállok a kocsiből egyáltalán nem észlelek nedves dolgot sem a gumiszönyegen meg sehol (ettől persze még lehet nedves valahol) és kb 30 perceket szoktam menni vele, akkor ezek szerint ez nem elég, hogy "kiszáradjon", ja és az ablakot is leszoktam húzni.
2012. febr. 22. 10:18
4/5 anonim válasza:
Hát de a tavalyi tél messze nem volt ennyire hideg, mint ez. Nagyon picit résnyire hagyd lehúzva az egyik oldalsó ablakot és akkor ugye teljesen meg tud száradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!