Miért nem melegszik fel a hűtővizem?
Figyelt kérdés
Opel Omega A 18seh-s mtorral van szerelve, és kb. 50 fokra melegszik fel max. A termosztátot megnéztem, és jó. Létezik, hogy a rossz hűtőventillátor okozza? Ugyanis rossz a viszko benne már. (Nyáron felmegy 90 fokra is.)Lehet, hogy a ventillátor cserével megoldódik a bajom, vagy más a probléma?2012. febr. 18. 16:02
1/5 anonim válasza:
Ventillátor mindenképp, esetleg megnézheted, hogy vízköves-e
2/5 anonim válasza:
ha vízköves akkor túl melegszik! ventillátor az állandóan üzemel? a termosztát biztos ,hogy jó ? hogy nézted meg? mi akar lenni a viszko? nyáron termosztát nélkül is fel melegszik 90 fokra!
3/5 A kérdező kommentje:
A viszko ventillátor olyan, hogy van benne viszkoolaj, ami a hő hatására változtatja a viszkozitását, és ezáltal változik a ventillátor sebessége. Ha meleg az olaj, sűrűbb, tehát jobban forog, ha hideg, akkor hígabb, és akkor kissebb sebességgel forog a ventillátor. Most nekem, mivel már rossz az olaj benne, forró motornál is el tudom hajtani könnyen a ventillátort. A termosztátot meg kipróbáltam úgy, hogy járattam a motort, aztán meg kivettem, és nyitva volt, amíg le nem hűlt.akkor viszont zárt.
2012. febr. 18. 20:42
4/5 A kérdező kommentje:
A ventillátor az állandóan megy, csak a sebessége változik ha jó benne az olaj. Ha nem jó, akkor is megy, de erőtlenül. Sajnos nincs zsalugáter az elején, mint a Wartbimban volt.
2012. febr. 18. 20:45
5/5 A kérdező kommentje:
Önlégtelenítős, tehát még az sem lehet a baj, hogy légbuborék van benne, mert nem zárt a rendszere. Kiegyenlítő tartály külön nincs, hanem a hűtőrács tetején van egy sapka, azon keresztül lehet feltölteni, és a töltőnyílás alatt van egy cső, ami tágulás esetén elvezeti a folyadékot a szabadba.
2012. febr. 18. 20:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!