Megbüntethet a rendőr ha fóliázott az autó oldalsó illetve hátsó ablaka ami elég sötét? Műbizonylatom van róla, forgalmiban benne van, az ablakokon rajta van a száma, műszakin is átmegy de a rendőrök mindíg ezzel kötözködnek?
A hátsó oldalsó ablakok vagy az eslő oldalsó ablakok fóliázottak?
A hátsó szélvédőt és az összes hátsó oldalsó ablakot akár milyen EU jelzéssel ellátott fóliával lehet fóliázni. Gyári fólia meg pláne hogy szabályos.
Az első oldalsók és a szélvédő elméletileg nem lehet sötétített.
Nem tudom hol hallottam h az első két ajtót 70%ra lehet mert nem! Ezt a Nemzeti Közlekedései Hatóság mondta nekem személyesen mikor megállítottak és berendeltek műszakira a sötétítés miatt pedig az még 70%os se volt csak olyan 25%..
De a hátsókat akár ne is falazhatod akkor sem szólnak érte...
Első szélvédő fóliázása esetében minimum 75% látható fényáteresztés az előírás, mely értékeket már sokszor a gyári üvegszínezések is túllépik. A feltelepített fóliának a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyével (H-engedély, vagy AF engedély) kell rendelkezenie.
azaz, 25 százalékban lehet sötétített, a fény 75 százalékát át kell eresztenie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!