Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miböl lehet tudni, hogy a...

Miböl lehet tudni, hogy a lambdaszonda megadta magát?

Figyelt kérdés
Hogyan tudnám ellenörizni az állapotát? Ha rádugják a kocsit számítógépre akkor az kimutatja, hogy hibás a lambdaszonda?(1es swift)

2012. febr. 16. 17:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Igazából ez úgy működik, hogy nem a jel feszültséget kell mérni, hanem a jelalakot nézni. Azért szokták oszcilloszkóppal vizsgálni. Ezt kell megnézni alapjáraton illetve magasabb, állandó fordulatszámon.
2012. febr. 17. 14:59
 12/20 Napkiraly ***** válasza:
lehúzod 1-2 literrel többet eszik. A seggébe kellett volna rakni a lambdaszondát annak aki kitalálta. Állandóan az a xar romlik el minden autóban mert abnormális dolog, a karburátoros autók meg xartak a lambdaszondára, ráléptél a gázpedálra, azonnal megugrott és áttoltad az érettsárgán
2012. febr. 18. 01:16
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem annak a seggébe kellene dugni aki kitalálta, hanem annak aki kötelezte a gyártókat a kitalálására.
2012. febr. 18. 18:59
 14/20 Mészáros Laci vagyok válasza:

A lambda szonda egy oxigénszonda, ami a forró kipufogógázban is működik. Az égésgázok oxigéntartalmának mérését két dologra használja:

- mérgező égéstermékek (nitrogénoxid) csökkentése

- motor hatásfokának javítása.

Lehet fikázni, de a modern injektoros motorok fajlagosan feleannyit fogyasztanak, mint a régi karburátorosok, és városban sem fuldoklunk a mérgező levegőtől. Ha a fuldoklást választod, nézz meg pekingi életképeket.

Ha az oxigénszonda úgy romlik el, hogy több oxigént mutat, mint amennyi a valóság, akkor az elektronika csökkenti a motorba jutó frisslevegőt, így (hirtelen gázadáskor) a motor megtorpan. Ha kevesebb oxigént mutat, mint a valóság, akkor túl szegény lesz a motorba jutó keverék és gyengébbnek érzed az autót.

Az oxigénszonda "lehúzásával" az elektronika biztonsági módba kapcsol, az autó menni fog, csak többet eszik, kisebb lesz a teljesítménye, a kipufogórendszer hamarabb szétég (magasabb hőmérséklet, sok nitrózus gázból képződő savas kondenzátum) stb. Szóval nem érdemes tartósan így használni az autót. Bontóban szerintem nem drága, újonnan márkaszervizben drága (nekem 6-7 éve egy opel kb 100 ezerbe került).

2013. ápr. 28. 11:57
 15/20 Mészáros Laci vagyok válasza:

Lambda szonda hiba tünetei:

[link]

Lambda szonda új árak (8-30 ezer között):

[link]

2013. ápr. 28. 12:02
 16/20 anonim válasza:
Ha nem működik a lambdaszonda,lehet olyan tünet hogy felszalad az alapjárat?
2013. jún. 2. 20:46
 17/20 kovy74 válasza:
Üdv.Olyan hibát okozhat a lambdaszonda,hogy az alapjárat ingadozik 1000-ről majdhogy nem leáll,sőt le is áll.
2014. jan. 22. 13:10
 18/20 anonim válasza:

" (nekem 6-7 éve egy opel kb 100 ezerbe került)."

mennyii?????? : DDD

most rendeltem fiátba, 15 ezer kiszállítással együtt, max. 5-ért beteszik és akkor már sokat mondtam...kicsit lehúztak a szemetek...

2017. jan. 16. 12:05
 19/20 anonim válasza:
17/18 kovy74 válasza: Nekem ezt csinálja. 1600-s Lacetti..
2021. febr. 7. 11:01
 20/20 anonim ***** válasza:
1400 es lacettinél is világít a check engine sárga hibalámpa
2021. febr. 14. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!