Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vontatás autóval?! (mercedes)...

Vontatás autóval?! (mercedes) bövebben lent!

Figyelt kérdés
Tehát van egy Mercedes C200 Dizel 2000ccm autom 75 le és 125 Nm nyomatékkal lényegébe ugyan az a motor mint a 190 es mercibe a 2000 szivódizel. az érdekelne h venni akarok egy lakókocsit ami 800 kg szerintetek a motor nem gyenge hozzá? vagy vinné egyátalán? ugy hogy ne szenvedés legyen?
2012. febr. 16. 11:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Először is nézd meg a forgalmi engedélyedben a vontatásra vonatkozó adatokat, szabályos e egyáltalán. Ha nem vontathat akkora tömeget akkor megbírságolhatnak érte.

Ha a forgalmi engedi, el bírja húzni (gondolom 800kg ráfutófékkel), de nyílván jóval nagyobb igénybevétel a motornak, kuplungnak, futóműnek, jelentősen több lesz a fogyasztás mint szólóban.

2012. febr. 16. 12:21
 2/11 A kérdező kommentje:
Megnéztem a forgalmi ott 900 kg fékezetlen és 1150 kg ráfutofékkel ez 800 kg és ráfutofékes tehet huzhatom csak a 75 ló az nem kevés?
2012. febr. 16. 12:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
El fogja bírni húzni, mert pl. én is vontattam másik autót 68 lóerővel ami 1100 kg körül volt. Nagyobb az igénybevétel, nő a fogyasztás, ennyi.
2012. febr. 16. 12:50
 4/11 anonim ***** válasza:

a dízel 75 ló az nem kevés...persze jobb a 300, de a merci, az merci...

inkább arra ügyelj, hogy a jogsid szerint vontathatsz-e ekkora utánfutót...mert ha nem, akkor E kategória kell...és az bizony szopás...

az autó bírja, attól ne félj...az a merci megy mint az állat...utánfutóval is...csak tudj megállni...

2012. febr. 16. 13:00
 5/11 A kérdező kommentje:
:D köszi a válaszokat nem kell E ösztömegbe nincs 3500kg :)
2012. febr. 16. 13:02
 6/11 anonim ***** válasza:

[link]

én azért nekifutnék mégegyszer ennek a 3500 kg-nak...

vontatni csak 750 kg ig lehet... a 800 már bírsággal jár

2012. febr. 16. 13:16
 7/11 A kérdező kommentje:
elolvastam van benne valami de ezen tudok azzal segiteni hogy nem 800 kg-ra vizsgáztatom a lakókocsit hanem 700 ra most lesz forgalombahelyezve és még ők kérdezték h menyire legyen vizsgáztatva fogalmam se volt aztmondta 800 kg kb ugy jó lesz?én meg rávágtam h igen,de már felhivtam és le is zsiroztam a 700 kg-ot ugyhogy köszi a hozzászolást :D
2012. febr. 16. 13:55
 8/11 anonim ***** válasza:

látod-látod... okos vagy...elejét vetted a sok macerának...innentől kezdve minden sínen van...ügyesen megoldottad...illetve.. tuk... :-)

jó utat!

2012. febr. 16. 13:57
 9/11 anonim ***** válasza:
Úgyis csak 70 el mehetsz, így nem szenvedés Ha lassan mész pl fel a dombra akkor olyan mintha simán menne a kocsi 90 el felfele.Ha kicsi a teljesítmény akkor több idő kell a munka elvégzéséhez...tehát lassabban mész akkor kis teljesítményt használsz...visszakapcsolsz stb
2012. febr. 16. 14:18
 10/11 anonim ***** válasza:

#6:

Magad hazudtolod meg a linkeddel!

Szerinted ez mit jelent?

"c) Az a) pont szerinti gépkocsiból és 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó (nehéz) pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vontató jármű saját tömegét. E járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege legfeljebb 3500 kg"

Kérdező nyugodtan és legálisan vontathatod az a lakókocsit!

Bár én hosszabb útra nem indulnék el 75 lóerővel, legalábbis a hegyeket kerüld!

:)

2012. febr. 16. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!