Melyek a legutolsó szívódízel személyautók?
Melyek az utolsó olyan személyautó típusok, amelyek még adagolósak voltak és nem volt bennük turbó? Tehát nem injektorosak és szívódízelek.
Lehet, nem pontos a kérdésben a szóhasználat, ezért bocsi.
A dolog azért érdekel, mert egy régi renault szívódízelem van és érdekel, hogy ezzel a technológiával meddig gyártottak autókat.
Kollégámnak egy Citroen Berlingó szívódízele van, talán 6-7 éves.
Azt nem tudom, hogy azóta is van-e belőle még szívó, de ennyi idős biztos van.
Neki most van 398.000 km benne...
Kár, hogy már nemigen gyártanak sima szívódízelt. Azok ugyan gyengébbek voltak, mégis sokkal jobb volt vezetni.
Meg tudok őrülni attól, hogy x fordulatszám alatt gyakorlatilag használhatatlan az autó, ahogy eléri az adott fordulatot, ott meg belepaszírozódik az ember az ülésbe, olyan őrült módon elkezd gyorsulni!
Ezt az őrületes gyorsulást én nem tapasztaltam még :)
A VW csoport SDI motorját elég sokáig gyártották, wiki szerint az 1.7SDI-t 2005ig, a sima 1.9SDI-t meg most is gyártják.
Egyis havernak van egy '99-es E300D Avantgarde-ja. Igaz nem egy rakéta, de még a motorhoz nem kellett hozzányúlni, és mindegy mit tankolsz bele :)
"VW Caddy is sima diesel legalább is a cégnél volt 2db"
A Caddyből illetve a VW-n belül sokáig gyártották még (aszzem 2004 ig) az SDI dízelt, melette lehetett kapni a PD-TDI-t is. A szívó baromi gyenge volt, lusta, de tönkretehetetlen.
És a hagyományos személykocsik közül? :)
A transit tényleg kiment a világból is, nálunk is az van a cégnél. A régi szívó jobban bírja a strapát mint az újabbak.
A caddy-t nem ismerem.
206 1.9 d 2001-ig
Octavia 1.9 sdi 2005-ig
Fabia 1.9 sdi 2008-ig
Fiesta 1.8 d 2000-ig
Brava 1.9 d 2001-ig
Ibiza 1.9 sdi 2005-ig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!