2005 suzuki ignis versus 2005 suzuki swift?
Jhonnyboy
Szüleimnek Ignise van, tetszetős kis autó ha nem alap kivitelt veszel szerintem:) A motor közel ugyan az, az Ignisé VVT-i, a Swifté nem.
Ignisé 93 Le 6000 nél, 118 nm 4100-nál, a Swifté 92 Le 5900-nál, 116 nm 4200-nál.
Az első 4 fokozat áttételezése ugyan az, az 5. a Swiftnél hoszabb.
Gyakorlatban kb annyi, hogy az Ignis jobban megy egy kicsit, 5-ben sokkal rugalmasabb mint a Swift.
Volt valami teszt is, 80-120-at mértek V.-ben, az Ignisre 23, a Swiftre 32 másodpercet mértek, ennyit tesz a hosszabb 5. fokozat.
Az Ignisben 100 körül van 3000-nél a fordulatszám mérő, a Swiftnél 110 felett kicsivel. Az Ignisben 130-nál mutat kb 3700-at a mutató, a Swiftben kb 3300-3400-at mutat ekkor. Csendesebb a Swift emiatt nagyobb tempónál.
Jhonnyboy
Még annyit, hogy az 1,3-as Ignis szüleimnél is lazán megy 170-et V. fokozatban, bár ott már elég lassan gyorsul. Ismerős megnézte már mennyi a vége, mutató szerint 185 kb. Mivel csal az óra, ez GPS szerint olyan jó erős 170-175.
A Swiftnél annyi a difi, hogy V.-ben azt mondta a kollégám, hogy nem akar 160 fölé mennyi, IV-ben simán 180-185-öt lép az is, viszont ha kapja az V. fokozatot akkor vissza lassult 170 körülre:)
A futóműve jobb a Swiftnek, nem pattog a rossz úton (Magyarországon van néhány helyen pedig), az Ignis elég pattógós, ezt tapasztaltam:)
Erősebb a kasztnija is a Swiftnek, viszont szerintem a belseje az Ignisnek igényesebb. A Swift fogyasztása az alacsonyabb építésből adódóan kicsit jobb, tömege az Ignisnek 955kg, a Swifté 1050 kg.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!