Miért nem tölt fel teljesen az akksi?
Vettem egy töltőt mert a régi nem bírta feltölteni,de amint kiderül az újj sem.Pedig szándékosan valami jobb töltőt vettem a boltban ezt ajánlották [link]
Azt mondták,hogy amikor feltölt lemegy nullára az amper de 2 amperen megáll és elég hangosan elkezdett bugyogni mikor előbb néztem egyből le is kaptam a töltőről.
Most akkor mi a rossz az aksi?
Rossz a link (nekem legalábbis)
Miből gondolod, hogy a régi nem töltötte fel?
Hogy mit mondanak, az egy dolog, hogy mit ír a műszaki leírása olykor a másik. (Ezt akartam megnézni)
Csak a teljesen jó aksi töltőárama fog visszamenni nulla Ampere, ha 1 kicsit sumákol vagy 1 kicsit öreg nem fog teljesen feltöltődni így mindig lesz 1 kis áram.Egyébként a töltőn lévő műszerek csak tájékoztató adatokat adnak közel sem biztos hogy a valóst mutatja.
Villszer.
74 Ah-s az akksi.
Azért gondoltam,hogy nem tölti fel az előző töltő mert a 100%-os kontroll led sosem aludt ki és a 80%-hoz is kb 12óra töltés kellett.
Az a töltő 4 ampert tudott az új viszont 15-öt azért is vettem másikat mert a régi dobozán szerepelt,hogy max 45Ah-ig ,ebből arra következtettem,hogy biztos kevés a töltő az akksinak,de az újj sem nyomja fel.
Elviszem az autót egy szerelőhöz megnézetem tölt e rendesen,mert ahogy olvasgattam a neten ez is lehet gond,mivel elszulfátosodik az akksi megfelelő töltés hiányában.
Utántölteni nem tudom,mivel nincs hol mert gondozásmentes,vagy inkább gondozhatatlan.
"Az a töltő 4 ampert tudott az új viszont 15-öt azért is vettem másikat..."
Ennek némileg ellent mond, hogy a belinkelt oldalon 6 Amperes töltőáram szerepel! Annyi viszont kevés lehet a te akksidhoz, esetleg hosszabb idő alatt.
Igazad van a boltos 15-ösnek adta el 15-ig is van az órája.De 6-ról indul mindíg,majd max 2-3 órán belül lemegy 2amperre és úgy tölt jó sokat.Külföldi oldalakon is néztem a leírását ott némileg eltér a linkelttől [link] ez a gyártó oldala igaz olasz de azért néhány dolog kivehető,mindenesetre 115 amperíg tölthető vele több fajta akksi.
Ezt a telet már kibírom max egy hónap jövő télre meg lecserélem az akksit,megnézetem a töltést és kicserélem az izzító gyertyákat illetve ami kell,de ilyenkor télen nincs meló elég meg pénz sem.
Persze, hogy tölthető vele nagyobb kapacitású akksi is, csak akkor az időintervallum nyúlik hosszabbra. Lehet, hogy nem 15 hanem pl. 20-22 órára.
Azt ne várd, hogy teljesen nullára menjen a mutató, olyan akksi csak elméletben van, mindegyiknek van ún. önkisülése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!