Lehet a gumit kisebbre cserélni?
Kilehet persze.
Amúgy itt a sok ostoba veszekszik azon hogy többet fogyaszt e a kocsid kisebb oldalfalú gumival? Többet fogyaszt igen. Nem kicsi a különbség 100kmen 1-2 literrel is többet fogyaszthat. Én jártam gyorsulási versenyekre és mivel nem volt túl erős a kocsim ezért kicsi de széles gumikat tettem a kocsi hajtott kerekére. A különbség ha a gyorsulásában ennyire számottevő akkor a fogyasztásában is az. az autó nem azért fogyaszt 7 litert 100km eren mert az van neki előírva hanem mert a fordulatszám függő.
Nem mindegy hogy 1 motorfordulat alatt a kerék 2x fordul körbe vagy másfélszer.
Egy egyszerű példa. ha 4esbe mész végig 100km-t a kocsiddal 5ös helyett akkor az látszani fog a fogyasztásba?? (Naná!!!) fölösleges erőtartalékot használsz így van?! akkor a nagyobb kerékátmérőnél kevesebbet fogyaszt. ennyi..
András Figyelj már ha a kisebb kerék ugyanannyit fordul ugyanolyan hosszú úton? Akkor mi a francnak használunk áttételeket? A kiskutya ugyanakkorát lép mint a nagykutya?? Neefárasz már!! fogj egy konzervdobozt és jelöld meg. told végig az asztalon és számold meg hányszor fordul körbe. Aztán egy kisebb konzervdobozzal is csináld meg ugyanezt ugyanazon a távon.
Azt utána látod miről beszélek.
Köszönöm a válaszokat!
4-es válaszolónak (2012. feb 11 04:31): Azért mert ha veszek egy garnitúrát, akkor 4 X 4000 Ft az már nem gyenge különbség a 70-es és a 80-as gumi között! Plána ha még veszek egy 5-et is pórkeréknek, akkor már 20 000 Ft különbségről beszélünk. [Konkrétan 165/80 - 12400 Ft/db; 165/70 -8485 Ft/db! ugyanaz a márka.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!