Opel Corsa B hűtés probléma! Mi lehet a baj?
Egy olyan problémám van, hogy a B Corsámat a mai nap folyamán kb 1 órás egyhelyben állás után leállítottam a motort és ezt követően elkezdett erőteljesen gőzölögni a motortér. Gyorsan kinyitottam a motorháztetőt és láttam hogy a kiegyenlítőtartályban rotyog a viz! Sapka a helyén volt de arra gyanakszom hogy a víz ott futhatott ki. Ezek után gyorsan rápillantottam a hőfokmérőre ami kb 110 fokot mutatott. A ventilátort nem halottam hogy bekapcsolt volna, viszont forró volt amikor már kinyitottam a motorháztetőt. Ja és ezalatt az óra alatt 1-es fokozaton ment a fűtőradiátor. Ezen problémák után vártam egy kis időt amíg a motor kellő képen lehűlt, ezek után csekkoltam a kiegyenlítő tartályt (még elég hűtőfolyadék maradt benne) és hazamentem, az úton nem ment 92 fok fölé a hőmérséklet, miután megérkeztem megint ellenőriztem a dolgokat hűtőfolyadék nem szivárgott, hűtő forró volt és a kiegyenlítő tartály kupakjától egy sziszegő hangot halottam.
Várom Válaszaitokat!
Köszi
"Termosztát a vizet engedi forogni a hőcserélő és a motor között."
Na ne mondjad:P Valószínűleg nem nyitott ki és ezért forrt fel a víz... Az, hogy a ventilátor nem kapcsolt be, plusz hiba. De hiába is kapcsolt volna, be, ugyanis csak a hűtőt "hűtené", de oda meg nem jutott be a víz...
Ahha :)
És akkor miért volt forró a hűtőradiátor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!