Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha elütök egy kutyát és ott a...

Ha elütök egy kutyát és ott a gazdája, akkor most tényleg nekem kell kifizetni a kutyának a kezelés költségeit?

Figyelt kérdés

Mert olvastam egy ilyen kérdést a kutyás témában és szinte mindenki úgy válaszolt,hogy naná,hogy az autós.A kutya gazdájának joga van rajtad behajtani.De ez nem fordítva van? Nem a kutya tulaja fizeti meg az autóban keltkezett kárt inkább?

És ha elütök egy kutyát és ott a gazdája,köteles vagyok megállni? Az ok,hogy elviszem őket az orvoshoz,de hogy még a kezelés költségeit is én álljam...ez azért nevetséges.Mert tudtommal a KRESZ szerint állatnak semmi keresnivalója közúton,főleg a gazdája nélkül.

Tapasztalatoka,véleményeket várok!

2012. febr. 2. 16:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Attól függ hol ütöd el.
2012. febr. 2. 16:52
 2/5 anonim válasza:
Egy embernek sem sok keresnivaló van ott, szóval ha elütöd akkor felháborodva továbbhajtasz?
2012. febr. 2. 17:07
 3/5 anonim ***** válasza:
36%
Ne üsd el figyelmesen kell vezetni és akkor nincs ilyen.
2012. febr. 2. 18:31
 4/5 anonim ***** válasza:

"Ne üsd el figyelmesen kell vezetni és akkor nincs ilyen." ÉS ha te figyelmesen vezetsz, és fáktávod felénél kiszalad eléd REX felügyelő, akkor mit csinálsz? Teleportálsz?

Szerintem a kutya gazdájának illene mindent megtennie, hogy a kutyája ne keveredhessen ki az útra, és esetleg ne okozzon balesetet. Mert mivan, ha megállni nincs hely, elrántod, és elütsz egy szembejövő bringást, aki meghal. Leülöd azt a 3-5 évet jogosan, mivel a neked kell vigyázni?

2012. febr. 2. 19:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Egyértelműen nem kell semmi kezelést fizetned ,és a kocsiban keletkezett kárt a gazda vagy a biztosítója köteles fizetni !Kivétel ,ha pórázon lévő ebet ütsz el a gazda mellől ,a járdán ütöd el a kutyát vagy a kutyafuttatóra hajtasz be,esetleg a kertjébe ugratsz a kocsiddal .. Közterületen póráz nélkül tilos kutyát elengedni vagy sétáltatni ,kivéve a kijelölt kutyafuttatókat. Semmilyen anyagi felelősség nem terhel az útra kiszaladó kutya elütése kapcsán. Ha jó fej vagy és a gazda is normális (már ha ott van) elszállíthatod orvoshoz a kutyáját ,de fizetni nem kell semmit.
2012. febr. 2. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!