Ha elütök egy kutyát és ott a gazdája, akkor most tényleg nekem kell kifizetni a kutyának a kezelés költségeit?
Mert olvastam egy ilyen kérdést a kutyás témában és szinte mindenki úgy válaszolt,hogy naná,hogy az autós.A kutya gazdájának joga van rajtad behajtani.De ez nem fordítva van? Nem a kutya tulaja fizeti meg az autóban keltkezett kárt inkább?
És ha elütök egy kutyát és ott a gazdája,köteles vagyok megállni? Az ok,hogy elviszem őket az orvoshoz,de hogy még a kezelés költségeit is én álljam...ez azért nevetséges.Mert tudtommal a KRESZ szerint állatnak semmi keresnivalója közúton,főleg a gazdája nélkül.
Tapasztalatoka,véleményeket várok!
"Ne üsd el figyelmesen kell vezetni és akkor nincs ilyen." ÉS ha te figyelmesen vezetsz, és fáktávod felénél kiszalad eléd REX felügyelő, akkor mit csinálsz? Teleportálsz?
Szerintem a kutya gazdájának illene mindent megtennie, hogy a kutyája ne keveredhessen ki az útra, és esetleg ne okozzon balesetet. Mert mivan, ha megállni nincs hely, elrántod, és elütsz egy szembejövő bringást, aki meghal. Leülöd azt a 3-5 évet jogosan, mivel a neked kell vigyázni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!