Mekkora teljesítményt ad a turbo?
pl ha van egy soros 4 hengeres 40 KW-os motor,(elméletben)turboval mekkorára növelné a teljesítményt?
vagy esetleg v8-as 300 Kw-os motornál 2db turbó mekkora teljesítményre volna képes?
A 2.9es 6 hengeres Volvo motor 205LE-s, a 2.8as biturbo 272, ez +33%.
Jaguaréknál a 4.2 V8 298LE, ugyanez kompresszorral 396LE, kb ez is +33%.
Mindkettő gyári adat, az élettartam rovására a feltöltöttek bőven húzhatók még.
őő nekem csak 1 skoda rapidom van 1,3 as favo motorral :D
láttam és halottam h raktak bele turbot de nem kínzom inkább jo ez igy csak kiváncsi voltam mennyivel növeli meg 1 motor erejét. Ha tegyük fel favorit motorba raknák turbót és még a motor is bírná (mivel ezek a kis motorok nem erre vannak tervezve) a 62 lóerő mennyire növekedne ?
de ha a motor megerősitéséről van szó pl 69 charger 426-os Hemivel gondolom abban nincs turbo de már igy is 425 hintaló van benne 2db turboval mennyi lenne ? gyakorlatilag megvalositható? (elméleti kérdés! nincs 69 es chargerom :D )
Volt a skoda 130nak gyári rally változata (1.3) szívóként 130 és 150 lovas változatban. Elvileg e fölé is lehetne lőni turbóval, de ahhoz szerintem nagyon nagy átalakítás kellene(gyakorlatilag blokkon belül minden csere).
Ha csak rá van eszkábálva a turbó, nincs vezérléscsere stb akkor olyan 90-100 ló közé lehetne lőni azt a motort. Szerintem
A Hemikre meg kompresszort illik rakni, nem turbót :)
kösz a skoda amrad ahogy van :D
a célnak megfelel lehet majd lesz rajta mit hegeszteni
de a motort inkább (még) nem
visszatérve a hemihez a kompresszorral mennyit nyomna a teljesitményen?
jah és mért szokás kompresszort ?
turbonak is kompresszornak is megvannak az előnyei hátrányai,de én csak a megnőtt teljesitményre volnák kiváncsi
de az eddigi válaszokat is kösz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!