Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora teljesítményt ad a turbo?

S.e.k kérdése:

Mekkora teljesítményt ad a turbo?

Figyelt kérdés

pl ha van egy soros 4 hengeres 40 KW-os motor,(elméletben)turboval mekkorára növelné a teljesítményt?

vagy esetleg v8-as 300 Kw-os motornál 2db turbó mekkora teljesítményre volna képes?

2012. febr. 1. 01:40
 1/5 anonim ***** válasza:

A 2.9es 6 hengeres Volvo motor 205LE-s, a 2.8as biturbo 272, ez +33%.

Jaguaréknál a 4.2 V8 298LE, ugyanez kompresszorral 396LE, kb ez is +33%.

Mindkettő gyári adat, az élettartam rovására a feltöltöttek bőven húzhatók még.

2012. febr. 1. 03:35
 2/5 WhiteLabel ***** válasza:
Ez összetett kérdés, ha utólag akarod beszerelni, akkor ez függ a turbótol is, illetve hogy mennyire jól állítják be stb stb stb, de ha ilyesmit tervezel az egész motort szinte meg kell erősíteni.
2012. febr. 1. 23:28
 3/5 A kérdező kommentje:

őő nekem csak 1 skoda rapidom van 1,3 as favo motorral :D

láttam és halottam h raktak bele turbot de nem kínzom inkább jo ez igy csak kiváncsi voltam mennyivel növeli meg 1 motor erejét. Ha tegyük fel favorit motorba raknák turbót és még a motor is bírná (mivel ezek a kis motorok nem erre vannak tervezve) a 62 lóerő mennyire növekedne ?

de ha a motor megerősitéséről van szó pl 69 charger 426-os Hemivel gondolom abban nincs turbo de már igy is 425 hintaló van benne 2db turboval mennyi lenne ? gyakorlatilag megvalositható? (elméleti kérdés! nincs 69 es chargerom :D )

2012. febr. 6. 17:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Volt a skoda 130nak gyári rally változata (1.3) szívóként 130 és 150 lovas változatban. Elvileg e fölé is lehetne lőni turbóval, de ahhoz szerintem nagyon nagy átalakítás kellene(gyakorlatilag blokkon belül minden csere).

Ha csak rá van eszkábálva a turbó, nincs vezérléscsere stb akkor olyan 90-100 ló közé lehetne lőni azt a motort. Szerintem

A Hemikre meg kompresszort illik rakni, nem turbót :)

2012. febr. 7. 12:02
 5/5 A kérdező kommentje:

kösz a skoda amrad ahogy van :D

a célnak megfelel lehet majd lesz rajta mit hegeszteni

de a motort inkább (még) nem

visszatérve a hemihez a kompresszorral mennyit nyomna a teljesitményen?

jah és mért szokás kompresszort ?

turbonak is kompresszornak is megvannak az előnyei hátrányai,de én csak a megnőtt teljesitményre volnák kiváncsi

de az eddigi válaszokat is kösz

2012. febr. 7. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!