Ezek rá vannak kötve egy generátorra, szóval egy elektromos kis motorra. Ezek benne vannak egy elektromos "rollerbe".
Hogy lehetne nagyobb a teljesítménye ennek a járműnek, ha a két akksit sorosan vagy párhuzamosan kötöm össze?
2012. jan. 23. 15:28
1/8 anonim válasza:
Sorosan kell kötnöd. De vigyázz, mert a roller elektronikája csak 12voltos gyárilag szerintem.
2012. jan. 23. 15:33
2/8 anonim válasza:
Ha sorosan kötöd őket, akkor 24 V feszültségű, 3,6 Ah kapacitású telepet fogsz kapni. Ha a rollert hajtó motor elviseli a 24 voltos feszültséget, akkor így nagyobb pillanatnyi teljesítményt tudsz kihozni belőle.
Párhuzamosan kötve 12 V feszültségű, 7,2 Ah kapacitású telep lesz belőlük, ekkor kisebb feszültséggel tud dolgozni, de hosszabb időn át tudja működtetni a motort.
Ha a motor névleges feszültsége 12V, akkor csak párhuzamosan szabad kötni az akkukat, mert a 24 voltos feszültséget nem fogja szeretni.
2012. jan. 23. 16:17
3/8 anonim válasza:
Soros kapcsolásban a feszültségek összeadódnak. Kösd párhuzamosan és egy akkor az AmperHour lesz nagyobb.
2012. jan. 23. 16:28
4/8 anonim válasza:
Előttem jól leírták már. Hogy megértsd, ha párhuzamosan kötöd akkor tovább tudsz vele rollerezni, ha sorba akkor pedig gyorsabban. De szerintem a rollerodban 12v-os motor van, ha ez 24 voltot kap akkor vagy csak az elektronikája ég le vagy rosszab esetben a motor is. Szóval kösd párhuzamosan. Esetleg lehetne játszani hogy csak picit túlhajtani , mondjuk 14-15 V-al hajtani, azt még lehet hogy eltűrné, de te ezzel ne kísérletezz.
2012. jan. 23. 18:37
5/8 anonim válasza:
Feszültségforrásokat nem nagyon szoktunk párhuzamosan kötni, csak mondom...
2012. jan. 23. 23:02
6/8 anonim válasza:
Akkor ezt elmondhatod jó pár autógyártónak is komám.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!