Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóvásárlás? (Golf 3, F astra)

Autóvásárlás? (Golf 3, F astra)

Figyelt kérdés
Erre van max: 400000Ft-om. Volkswagen Golf 3 és Opel Astra F, ezt a két típust nézegettem. A két autó közül melyiket ajánlanátok? És melyiket milyen motorral?? Az a probléma, hogy még egyikben sem ültem így nem tudom hogy kényelem szempontjából melyik a jobb. Lényeg az hogy fogyasztása is elfogadható legyen, ezért nem is akarok 2.0 benzineset venni. 1.4-es 60 Lóerősnek biztos kedvező a fogyasztása, csak gondolom az eléggé gyenge. Esetleg ha még tudtok ilyen árkategóriában más autót is mondani azt is nyugodtan leírhatjátok.

2012. jan. 20. 19:23
 1/10 anonim ***** válasza:

A kettő közül az Astrát választanám, mert értelmesebb benzinmotorjai vannak, de természetesen azt vedd, amiből jobb állapotút találsz!

Hidd el, hogy az 1.6-os semmivel nem fogyaszt többet, mint az 1.4-es, viszont sokkal jobban megy. Annyi, hogy a biztosítása drágább kicsit.

Egyébként jó helyen nézelődsz, ennyi pénzért (suzukit leszámítva) ez a legoptimálisabb autó.

2012. jan. 20. 19:28
 2/10 anonim ***** válasza:
Végre egy értelmes kérdés aki nem akar "bugatitt" venni 400ért,meg 8000 lóerős autot mert meg lett a jogsija.Azt tudom mondani hogy Testvéremnek 1.3, 3-as golfja van.elnyülhetetlen.Meg szedi a lábát elég rendesen.Talán az astra annyiban jobb lenne hogy tágasabb meg szerintem kényelmesebb.
2012. jan. 20. 19:35
 3/10 anonim ***** válasza:
én is lassan autóvásárlás előtt állok és ugyan ez a 2 kocsi között gondolkodtam és a golf 3 1.9 TDI vagy az 1.6 választom még nem tudom pontosan melyiket választom
2012. jan. 20. 20:16
 4/10 A kérdező kommentje:
1.9 TDI az nagyon jó. Csak ha ahhoz meg drága az alkatrész ahogy én hallottam. Opel Astra f-et néztem 1.4 Se motorral 82 lóerős. Az nekem tökéletesen megfelelne.
2012. jan. 20. 20:20
 5/10 anonim ***** válasza:
Az 1.4 Se motor az nem 90 lovas? Az 1.6 sima az a 82, és az 1.6 Se 102.
2012. jan. 20. 20:41
 6/10 A kérdező kommentje:
Sima 1.6 az 60 Le, 1.6 sima az meg 75Le. És ezek a Se motorok már erősebbek, de ezek még nem 16 szelepesek az a jó, legalább nem kell annyira forgatni hogy menjen.
2012. jan. 20. 20:45
 7/10 anonim ***** válasza:

Astra F-et ajánlom. Olcsó az alkatréz, kényelmesebb, tágasabb. Fogyasztást tekintve az 1.6-os astra elmegy 6-6,5 literrel vegyes használaton, de ha taposod akkor benyeli a 9litert is,de akkor meny is. Astrából a 8szelepes megbízhatóbb. Astrának egy hibája van az a kasznirohadás, de kellő odafigyeléssel ez is megelőzhető vagy javítható. Volkswagenről nem tudok semmit mondani, mert nincs tapasztalatom vele.

Üdv egy Astra F 1.6 8v-s tulaj :-D

2012. jan. 20. 21:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Én pusztán a rendelkezésre álló anyagi forrás (400 000 Ft) miatt javaslom az Opelt, ugyanis tapasztalataim szerint abból ennyi pénzért jobb állapotú/fiatalabb/magasabb felszereltségű példányhoz lehet jutni.

Mondom ezt úgy, hogy nekem III-as Golfom van, és tökéletesen meg vagyok vele elégedve, csak hát én azt látom, hogy 400 000-ért még nem igazán lehet találni elfogadhatót (legalábbis nekem anno nem ennyiért sikerült).

A Golffal a tapasztalatom, hogy az 1.4-es, 60 LE-s motorral is lehet normálisan közlekedni, ugyan nem versenyautó, de ha ezt elfogadod, akkor nem fog 6,5-7 liternél többet fogyasztani. Az egyéb fenntartási költségek sem vészesek, könnyen szerelhető, egyszerűségéből adódóan megbízható, szerethető, jó autó.

Ha csak annyi lenne a kérdés, hogy a két autó közül melyiket (ár nélkül), akkor a Golfot választanám (ahogy meg is tettem), de ez esetben könnyebben találsz ennyiért egy jó Astrát, amivel nincs komolyabb tapasztalatom, de úgy vélem, hogy már csak a korukból következően sem lehet köztük akkora különbség, ami miatt kategorikusan kijelenthető lenne bármelyikről is, hogy azt ne vedd, mert az sz@r...

2012. jan. 20. 21:53
 9/10 anonim ***** válasza:

Második válaszoló:

Testvérednek 1.3-as 3-as golfja van?

Mesélj még kérlek. A legkisebb is 1.4-es :)

2013. szept. 23. 21:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Gulf a menő
2014. jan. 24. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!