Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan alakíthatom át a...

Hogyan alakíthatom át a Simsonom teljesen elektromos indításúvá?

Figyelt kérdés

Ha meglesz a motorom nem kéne rugdosni,hanem csak megnyomnám az indítógombot,és menne is a gép.Ezt a motoros elektrostarteren kívül valami mással ki lehet váltani?Tudnátok ajánlani valamit?Még 1 kérdés:a berúgókar csak a feszültséget indukálja a gyújtógyertyának,vagy mi?

A válaszokat köszönöm!

2012. jan. 12. 14:02
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszi!Pont ilyen választ vártam:)
2012. jan. 12. 21:54
 12/13 pucuka69 ***** válasza:
a németek gyártottak önindítós simsont 51est vagy 53ast. De csak videoról láttam. A lendkeréken volt a fogaskoszorú és a dekli alatt a kis önindító motor. Emiatt a dekli is másformájú volt. Szerintem házilag is kivitelezhető,de nagy kézügyességet,fantáziát,és elektromos hozzáértést feltételez. Egy robiról leveszed a fogaskoszorút,rá erőssíted a lendkerékre,kiegyensúlyozod. Utána jön a hozzá illő motor meg a meghajtás,amit a kivágott deklire rögzítessz és szépen eltakarod,hogy védve legyen. Már csak elektromosan kell csatlakoztatni(akku,inditógomb)és kész is van! Nagy és költséges megoldás 15ből talán az önindító motor ki jön. De úgy emlékszem az újabb sr50 simson robogók önindítósak,lehet hogy azt át lehet barkácsolni. De az sem lesz olcsó.
2012. jan. 15. 11:11
 13/13 anonim ***** válasza:

Ha érdekel valakit a dolog tamas740@gmail.com

ez nagyon egyszerű amire a válasz adók gondoltak a jeladós gyújtás mivel a szikra és a gyújtás időpontja (amikor kéne neki) egy trafóra kötött aksitól nem fog neked jó időben szikrázni ha rákötöd akkor lök egy szikrát és semmi több...

Szimplán annyi kell neked ,hogy maradjon a megszakítós gyújtás vagy esetleg tirisztoros ,de maradjunk a megszakítósnál... Kell egy szabadon futó ami a lendkerékre meg a szabadon futó másik oldalára egy fogas kerék a blokk elejére felhelyezed az önindító motort (elég ocsmány.. 15 k ból esélytelen ,hogy szép legyen) a deklit ki kell vágni és egyéb apróságok ha még érdekel én segítek bárkinek csak írjon egy emailt és elmagyarázom ha kell a szükséges alkatrészek beszerzésében is segítek és ha valaki nem szeretne otthon kókányolni akkor szívesen elkészítem neki egy jelképes összegért. Ami ehhez kellene az a lendkereked gyújtás oldali dekli ,de ha valaki nem szeretné a meglévőt deklit/lendkereket átalakítani akkor is eltudom készíteni és személyes átvételnél ha a motor jelen van szívesen be is kötöm neki.

2014. jan. 25. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!