Simson légszűrőt hogyan takarítsam ki?
Kimosod benzinben, mikor már nem nagyon jön ki belőle a mocsok, akkor pedig valami olyan olajat kell rá csepegtetni, ami kéznél van. Én leggyakrabban azt a motorolajat szoktam, amiből a keveréket is készítem, úgyis kéznél van. De nem fog megharagudni a "rendes" négyütemű olajért sem. A hajtóműolaj nem jó, mert borzasztó büdös, a hidraulika-, illetve trafóolajak pedig általában túl "véknyak", kifolynak belőle.
Addig csepegteted vagy folyatod rá az olajat, amíg fel tudja venni. Mikor már nem köt meg többet, csak kifolyik alul, abbahagyod és beszereled a betétet. Viszont ezt a folyamatot nem érdemes elhagyni, mert sokat javít a szűrés hatásfokán, több szennyeződést tud így megkötni a légszűrő (gyárilag olajosra találták ki, nem véletlenül). Igaz, hogy a motor felől amúgy is kap egy kis olajat, de az nem elég ahhoz, hogy kellően benedvesítse.
Oké köszi én is gondoltam h teszek bele olyan alajat de nem mertem, de akkor majd bele nyomom köszi
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!