Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízeles autóval szeretnék...

Dízeles autóval szeretnék elindulni rendesen! Hogyan kell ügyesen, és persze minél hamarabb felváltva indulni?

Figyelt kérdés
Tanuló vezető vagyok, és szeretnék elindulni, úgy hogy nem cseszek el semmit. Egyszerre nem lehet lenyomni a kuplungot és a gázt? Miért?
2009. máj. 23. 23:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
figyi én 16 éves vok még nincs jogsim, de segítek!!! :) beindítod a kocsit! benyomod tövig a kuplungot aztán egyesbe váltasz és nagyon de nagyon finoman és lassan kiengeded a kuplungot és ha van ereje a diesel kocsitoknak akkor ezzel már elindultál!! de miközbe engeded kifelé szép lasan a kuplungot közbe kis gázt is adjál rá!és akkor szépen fokozatosan kiengeded teljesen a kuplungot és a gázt nyomod és már simán mész vagy 30Km/h-val, aztán benyomod megint a kuplunkot a gázról leveszed a lábad, kettesbe rakod és ugyanez így tovább.......
2009. máj. 25. 17:42
 12/15 anonim ***** válasza:
40%
előző válaszoló vagyok!! figyi fékezénél mindig nyomd b a kuplungot is emrt ha nem akkor úgy fékezel hogy le áll a motor!!:) kérdezz nyugodtan!!
2009. máj. 25. 17:43
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
ja és ami fontos, hogy amikor fékezel a jobb lábadat mindig vedd le a gázról és azzal fékezz!!! Ne pedig a bal lábaddal!!! Engem apa tanítgatásnál mindig leoszt ha nem így használom, és azt mondja hogy nem jó ha úgy használom mert nem biztonságos vagy mittom én mi:D
2009. máj. 25. 17:49
 14/15 anonim ***** válasza:
Akkor kell benyomni a kuplungot, ha már elérte a motor az alapjárati fordulatszámot (tehát mielőtt elkezdene rángatni), addig ne nyomd be, mert a motorfék is segít a fékezésben: kevésbé kopik a fékbetét, ráadásul üzemanyagot sem fogyaszt a motor.
2009. máj. 25. 18:35
 15/15 anonim válasza:

fékezésnél csak akkor kell, ha túl alacsonyra esik a fordulatszám.

Konyhanyelven leírva...a kuplungot képzeld úgy el, mint egy ketyerét, ami megszünteti a motor és a kerék kapcsolatát. Kétféleképpen lehet megszakítva a kapcsolat:

1)kuplung (tövig) benyomva

2)sebességváltó/nyomatékváltó (nemtom oktató melyik szót használják) üresben van

...ha elindítod a motort, akkor az pörög, de a kerék nem. Ehhez kell a kupung, hogy azzal elindítsd a kocsit. ha sokat pörög a motor, de még gyorsabban mennéla kocsival, akkor váltasz, lefele ennek fordítottja, ha alacsony már a fordulatszám, akkor is váltasz, csak ellenkező fokozatba :)

Nos, ha 1-esben vagy, fékezel, akkor már nincs hova váltanod lefele, ezért kell a kupungot kinyomni, mert különben a kerék leállásával a motor is leállna, mivel kapcsolatbna van.

Remélem érthető volt, ha nem, akkor tudok ábrákat is mutatnu, google nagy barát :)

LAci

2009. jún. 2. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!