Amikor "bekapcsol" az ABS, akkor a pedálnál mit lehet érezni?
Figyelt kérdés
Seatom van, és most, hogy kicsit csúszós volt az út, én ilyen pattogós lett a pedál (hallani is lehet), mint amikor két kopott fogaskerék pattog egymáson. Ez normális?2012. jan. 6. 07:35
1/4 anonim válasza:
Igen, normális. Az ABS a féknyomást változtatja a kerekek fékjeinél, ez pedig - akármilyen finoman is működjön a rendszer - mindig visszahat a pedálra, kicsit lehet érezni, ahogy csökkenti vagy növeli a nyomást. Csak éppen ezek a periódusok olyan rövidek, hogy számodra pattogásnak tűnik.
2/4 anonim válasza:
Igen, olyan érzés, mintha visszarúgna a pedál. Én mondjuk eddig csak szándékosan tudtam ilyet előidézni tényleg jeges úton. Eléggé óvatosan fékezek (nemrég van ABS-es autóm), még bennem van a tudat, hogy nincs ami helyettem óvatoskodjon.
3/4 A kérdező kommentje:
OKés, köszönöm a válaszokat, megnyugodtam :)
2012. jan. 6. 08:28
4/4 A kérdező kommentje:
Egyébként, nekem is nem rég van ABS_es autóm, és eddig én is csak szándékosan tudam aktiválni az ABS-t
2012. jan. 6. 08:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!