Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyit ér egy tempomat?

Mennyit ér egy tempomat?

Figyelt kérdés
nem arra gondolok hogy mennyibe kerül hanem, hogy ki mennyit használja és mikor és hogy a fogyasztást mennyire befolyásolja.

2011. dec. 31. 18:37
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
utólagosan belehet szereltetni?
2011. dec. 31. 18:41
 2/14 anonim ***** válasza:
56%

Apának majdnem az életét szegte a tempómat...

Éjjel megpördült 150nél az M1esen vízátfolyás vagy mi miatt. A tempómat tartotta a sebességet... Hátra fele is...

Szóval, frankó dolog.

2011. dec. 31. 19:01
 3/14 anonim ***** válasza:
Én sokat használom,pályán/országúton lehet vele spórolni valamennyit ( nyilván csodára nem kell számítani, de +-1km/h sebességgel tartja a tempót és mindig csak annyi gázt ad amennyi szükséges). Számomra fontos, szerintem remek találmány :)
2011. dec. 31. 19:02
 4/14 anonim ***** válasza:

"Éjjel megpördült 150nél az M1esen vízátfolyás vagy mi miatt. A tempómat tartotta a sebességet... Hátra fele is... "

Ne vedd sértésnek, de a tempomatnak nem az a dolga, hogy a vízátfolyásokat figyelje, vagy észrevegye az elég ugró szarvast, az az apád dolga lett volna...

2011. dec. 31. 19:06
 5/14 anonim ***** válasza:

# 2

ekkora baromságot életemben nem hallottam még....

2011. dec. 31. 20:43
 6/14 anonim ***** válasza:

"Apának majdnem az életét szegte a tempómat...

Éjjel megpördült 150nél az M1esen vízátfolyás vagy mi miatt. A tempómat tartotta a sebességet... Hátra fele is..."

Mi ez a baromság? A tempomat csak a sebesség tartására figyel, vízátfolyásra már nem. Egyébként apud csak egy picit is rányom a fékre, a tempomat máris kikapcsol. A tempomatnak semmi köze apud balesetéhez.

Egyébként én is mindig használom pályán, kényelmes, ugyanazon a fordulaton tartja a kocsit, nem ugrál a lábam miatt.

2011. dec. 31. 21:38
 7/14 anonim ***** válasza:
Pláne, hogy egy tempomat egy ilyen balesetnél AZONNAL ÉS AUTOMATIKUSAN kikapcsol. Méghogy hátramenetben tartja a sebességet, ó, hát hogyne.
2011. dec. 31. 22:13
 8/14 anonim válasza:
Használjuk rendszeresen. Főleg az autópályána. Pl. megakadályozza a gyorshajtást, kényelmes. Mostantól csak olyan autót veszünk, amiben van tempomat.
2011. dec. 31. 22:49
 9/14 anonim ***** válasza:

"Pláne, hogy egy tempomat egy ilyen balesetnél AZONNAL ÉS AUTOMATIKUSAN kikapcsol. Méghogy hátramenetben tartja a sebességet, ó, hát hogyne."

Akkor kapcsol ki, ha fékezel. Nyilván, ha megcsúszik az autó ekkora sebességnél a legnagyobb hülyeség fékezni. Kis ellenkormányzás és kész. Viszont, mivel az autó kipördült, ezért vesztett a sebességéből és a tempómat ezt érzékelte és próbálta tartani a sebességet. Na ez eredményezte azt, hogy megpördült a kocsi és ment hátra fele. Egy hátsó kerekes autónál legalábbis ez a helyzet.

Amúgy hajnali 3 óra volt, korom sötét, de hát nem kell elírnom az M1est.. Aki szokott arra járni pontosan tudja, hogy melyik az a szakasz ami kanyarodik, lejt és még vízátfolyásra is lehet számítani.

Az pedig, hogy a tempómat nem figyeli a vízátfolyást kit érdekel? Nem is értem honnan jött ez, hogy ilyet várjunk el tőle.

2011. dec. 31. 23:23
 10/14 anonim ***** válasza:

A tempomat nem csak fékezésnél kapcsol ki, hanem akkor is, ha blokkol a kerék illetve ha a menetstabilizátor működésbe lép, meg még egészen biztosan van 1-2 beépített mechanizmus. (pl. én úgy tudom akkor is ha az ASR jelez, bár ez nyilván nem minden típusnál)

Abban légy egészen biztos, hogyha egy autó MEGPÖRDÜL akkor a tempomat azonnal kikapcsol.

Az meg, mint mondtam nettó baromság, hogy HÁTRAFELE a tempomat bármilyen sebességet tart. Ember, a tempomat nem tudja R-be tenni az autót.

A korábbi kommentelőnek pedig abban teljesen igaza van, hogy a tempomatnak nem dolga figyelni az utat, az a sofőr dolga. Aki 150-el megy olyan időben, ahol vízátfolyás van az úton az nem a tempomat hibája....

2012. jan. 1. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!