Mennyit ér egy tempomat?
Apának majdnem az életét szegte a tempómat...
Éjjel megpördült 150nél az M1esen vízátfolyás vagy mi miatt. A tempómat tartotta a sebességet... Hátra fele is...
Szóval, frankó dolog.
"Éjjel megpördült 150nél az M1esen vízátfolyás vagy mi miatt. A tempómat tartotta a sebességet... Hátra fele is... "
Ne vedd sértésnek, de a tempomatnak nem az a dolga, hogy a vízátfolyásokat figyelje, vagy észrevegye az elég ugró szarvast, az az apád dolga lett volna...
# 2
ekkora baromságot életemben nem hallottam még....
"Apának majdnem az életét szegte a tempómat...
Éjjel megpördült 150nél az M1esen vízátfolyás vagy mi miatt. A tempómat tartotta a sebességet... Hátra fele is..."
Mi ez a baromság? A tempomat csak a sebesség tartására figyel, vízátfolyásra már nem. Egyébként apud csak egy picit is rányom a fékre, a tempomat máris kikapcsol. A tempomatnak semmi köze apud balesetéhez.
Egyébként én is mindig használom pályán, kényelmes, ugyanazon a fordulaton tartja a kocsit, nem ugrál a lábam miatt.
"Pláne, hogy egy tempomat egy ilyen balesetnél AZONNAL ÉS AUTOMATIKUSAN kikapcsol. Méghogy hátramenetben tartja a sebességet, ó, hát hogyne."
Akkor kapcsol ki, ha fékezel. Nyilván, ha megcsúszik az autó ekkora sebességnél a legnagyobb hülyeség fékezni. Kis ellenkormányzás és kész. Viszont, mivel az autó kipördült, ezért vesztett a sebességéből és a tempómat ezt érzékelte és próbálta tartani a sebességet. Na ez eredményezte azt, hogy megpördült a kocsi és ment hátra fele. Egy hátsó kerekes autónál legalábbis ez a helyzet.
Amúgy hajnali 3 óra volt, korom sötét, de hát nem kell elírnom az M1est.. Aki szokott arra járni pontosan tudja, hogy melyik az a szakasz ami kanyarodik, lejt és még vízátfolyásra is lehet számítani.
Az pedig, hogy a tempómat nem figyeli a vízátfolyást kit érdekel? Nem is értem honnan jött ez, hogy ilyet várjunk el tőle.
A tempomat nem csak fékezésnél kapcsol ki, hanem akkor is, ha blokkol a kerék illetve ha a menetstabilizátor működésbe lép, meg még egészen biztosan van 1-2 beépített mechanizmus. (pl. én úgy tudom akkor is ha az ASR jelez, bár ez nyilván nem minden típusnál)
Abban légy egészen biztos, hogyha egy autó MEGPÖRDÜL akkor a tempomat azonnal kikapcsol.
Az meg, mint mondtam nettó baromság, hogy HÁTRAFELE a tempomat bármilyen sebességet tart. Ember, a tempomat nem tudja R-be tenni az autót.
A korábbi kommentelőnek pedig abban teljesen igaza van, hogy a tempomatnak nem dolga figyelni az utat, az a sofőr dolga. Aki 150-el megy olyan időben, ahol vízátfolyás van az úton az nem a tempomat hibája....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!