Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet rakni bele lefújószelepet?

Lehet rakni bele lefújószelepet?

Figyelt kérdés
Skoda Octavia 1.9 TDi 2005-ös 66kw 90le . Lehet bele rakni lefújószelepet ?? Vagy ebbe nem ? És ha lehet , kérhetnék egy linket , mit ajánlotok nekem ?? Köszönöm !!
2011. dec. 27. 14:07
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Uh elég vad lenne a jó Octavia, de dízelbe nem szokás, sajnos.
2011. dec. 27. 14:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Elméletileg nem lehet. Dízelmotor, nincs fojtószelep, hiába raksz fel lefújószelepet, soha nem fog kinyitni.

Viszont a tuningműhelyek meglátták ebben is a piacot: vannak, akik beépítenek ilyet. Ezeket a vákuumszivattyú működteti és a gázpedál helyzetét figyelő áramkör kapcsolja ki-be. Sok értelme nincs, csak szépen prüszköl, ami a dízelkerregéssel együtt különösen röhejessé teszi az autó hangját.

2011. dec. 27. 14:51
 3/7 gggTt ***** válasza:
Szerintem van benne gyárilag, csak nem az atmoszférába hanem vissza a légszűrőbe vezeti vissza a levegőt.Lassú indulásnál fülelj a légszűrőház felé és hallani fogod, sajnos csak halkan.
2011. dec. 27. 21:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Mit engedne el a lefújószelep egy Diesel motorban?
2011. dec. 27. 23:00
 5/7 gggTt ***** válasza:
Valószínűleg a turbó után feltorlódott levegőt gázelvételnél, ezáltal a turbó nem fog drasztikusan lelassulni.
2011. dec. 29. 15:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, de a dízelmotorban gázelvételnél aligha torlódik fel a levegő, mert nincs benne fojtószelep.
2011. dec. 29. 16:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Erre akartam kilyukadni :D
2011. dec. 29. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!