Ha valaki parkolólálpával megy és észreveszik a rendőrök akkor azt leintik és megbüntetik vagy csekket küldenek?
Én friss jogsival az Andrássy úton mentem végig éjszaka helyzetjelzővel. A kocsit aznap vettem, a jogsi friss volt és a kapcsolók piszkálásánál fontosabb volt, hogy az ÉJSZAKAI (XD) forgalomban figyeljem a többi autóst. (Hát igen, vidéki jogsival beszabadulni Pestre...)
Szóval elindultam az Andrássy-n, tele rendőrökkel (nem tudom hogy hova mentek, de körülöttem 5 rendőrautó volt), majd félúton feltűnt, hogy éjszaka helyzetjelzővel közlekedek. Persze nem mertem felkapcsolni, mert gondoltam észreveszik, hogy hirtelen milyen fényem lett :D
Elmentem a Teréz krt-ig, majd a zebrán átengedve a gyalogosokat mentem tovább (persze mivel annyi rendőr volt körülöttem, nagyon türelmes akartam lenni, a rendőr dudált, hogy menjek el az emberek között).
Kicsit elhúztam a rendőrök elől, felkapcsoltam a lámpámat és úgy folytattam az utamat.
Ez életem első pesti vezetése. (azelőtt vidéken lenyomtam vagy 200 km-t)
Nem értem.
Este? Lakott területen kívül, belül? Vagy csak úgy?
Elviekben figyelmeztetnie kellene mindössze.
Gyakorlatilag a pénzbüntetésről szól manapság a "szabályok betartatása" és ha egy original elsősegélydoboz lejáratáért (gondolom 2 év alatt megavasodik a géz) bünti jár akkor hogyan is gondolhatod,hogy egy ekkora ziccert kihagynának?
Helyszíni bírság,ami csekkes befizetést takar.
Utólagosan csak gyorshajtási illetve parkolási bírság csekkje jöhet,efféle nem.
Más kérdés,hogy a zsaruk közt is akad jócskán figyelmetlen,megfáradt,hányaveti,elfásult,felületes,nemtörődöm stb. - pár ilyennel találkoztál már amint olvasom.
Boldog Karácsonyt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!