Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért kell ilyeneket használni?

Miért kell ilyeneket használni?

Figyelt kérdés
Sötétben mögém kanyarodott egy utólag beépített gagyi xenonos rosszul beállított fényszórós autó. Hát az valami borzasztó ahogy megvilágította a tükreimet. Mire jó egyes embereknek, h kisütik a retinám úgy, hogy még mindg bizsereg? De remélem neki is bizsereg mert direkt lelassítottam, hogy megelőzzön és felb@sztam neki a reflektort ami az autómban nem éppen a gyenge kategóriába tartozik. Tudom, hogy szabály ellenes amit tettem, de megérdemelte a kis b*zi. Titeket nem zavarnak az ilyen egyedek a forgalomban?
2011. dec. 12. 20:41
1 2
 11/13 anonim válasza:
érdekes, velem is jön szembe "gagyi" xenonos autó, mögöttem is szokott jönni, engem totál nem vakít. ami vakít az a szar suzuki swift, főleg ha totál tele van vagánycsávókkal akik szombaton mennek bulizni :D na az rendesen elvakít!
2012. júl. 3. 19:08
 12/13 anonim válasza:
nekem is "gagyi" xenonom van, és eddig 1x se villogtak h vakítana! csak normálisan be kell állítani!
2012. júl. 3. 19:08
 13/13 F.Arpi válasza:

A legutolsónak: Az ok amiért nem villognak rád a következő is lehet. Az én esetem például: Jön szembe egy hozzád hasonló "nem vakító" "jól beállított" lámpás srác akitől majd kifolyik a szemem, igaz balra semmit nem látok de próbálominkább az út szélét nézni. Rávillantok, erre felkapcsolja a reflektort és az olyan szinten vakít hogy utána másodpercekig semmit sem látok.

Ez 2-3-szor megesik majd utána úgy vagy vele hogy attól hogy villogsz semmi nem fog változni és inkább a kisebb rosszat választod és hagyod a francba az egészet.

Tehát attól hogy nem villognak nem biztos hogy nem vakítasz (sőt, biztos hogy igen) hanem egyszerűen félnek hogy még visszavillantasz és még roszabb lesz a helyzet.

Inkább próbálj egy minőségi homologizált, jóváhagyott emelt fényerejű izzót.Osram, GE stb. Az csodákra képes és úgy hogy mást nem zavarsz és veszélyeztetsz.

2015. febr. 11. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!