Milyen használt autót vegyek? Legyen olcsó, fogyasszon keveset, és a szerviz se legyen költséges.
Amúgy most csinálom a jogsit, és mindenképpen automata kocsit veszek, mert a kuplung és a váltó egyszerűen sok nekem.
Ja és kivétel: Suzukit nem!
"Ha folyton arra kell koncentrálnom, hogy mikor kell váltani meg, hogy éppen most hányasban vagyok, hogy a kuplungot most nyomjam blabla.. akkor nem tudom figyelni a forgalmat és baleset lesz gyorsan. "
Akkor automatát se vezess, kérlek. Mert mi van, ha a veled egyirányba tekerő biciklist ki szeretnéd kerülni egy párhuzamos közlekedésre alkalmas úton, belenézel a visszapillantóban, közben lelép eléd egy óvatlan gyalogos, és még pirosra is vált a lámpa közben?
Emberek!
Végre valaki elismeri hogy nem képes egyszerre kezelni a váltót a kuplungot és még a forgalmat is figyelni és Ti lehurrogjátok?
Az emberek kb 30 %-a képtelen erre.
A nők nagy része, főleg pánikhelyzetben, a hétvégi öregurak akik 30-al közlekednek az 5
Emberek!
Végre valaki elismeri hogy nem tud egyszerre figyelni a váltásra és a forgalomra, Ti meg lehurrogjátok?
A személygépkocsit vezetők 40%-a ( hasamra ütöttem) nem képes erre! Sőt tehergépkocsi vezetők között is van aki széttapossa a kuplungot mert semmi érzéke hozzá, én meg cserélhetem, de ez már egy másik kérdés.
Tisztelet a kivételnek ,de én minden nőnek automatát javasolnék mert a legkisebb pánikhelyzetben is lefulladnak vagy pont szétpörgetik a motort, vagy azt sem tudják hova kapcsoljanak.
Persze a férfiak között is vannak bőven, főleg a hétvégi öregurak, akik a 30-al közlekednek az 50-es táblánál ,és közben vizet facsarnak a kormányból.
Azt sem értem hogy mi a baja az embereknek az automata váltóval.
"nem lehet élvezni a vezetést"
Mennyivel élvezetesebb egy 1,6-os fronthajtású autót vezetni kézivel mint automatával? Nekem semmivel.Sportkocsiban, vagy sportosabb menettulajdonságra képes autóban oké legyen kézi, bár én a 2,5-ös vectrában is élveztem az automatát.
Hozzáteszem hogy mikor megkaptam a jogsit én sem akartam automatát, de most már teljesen mindegy nekem milyen van benne, úgyis csak egy A-ból B-be járó autóm van, nem sportkocsim. ( megjegyzem hogy az automatának is van élvezhető a kézi váltóshoz nem hasonlítható karakteres hangja,főleg ha van benne sportfokozat )
Az előírt olajcserék betartásával, és normális használattal pedig igenis hosszú élű az automata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!