Yamaha neos robogórol vélemény, megéri megvenni?
Elsőre ne hallgass, tipikus p*cs, aki valószínűleg 15 éves és menőzik a haverjai előtt az 50-es DT-vel, hogy ő mekkora király már, hogy alátolták apuciék a 300 ezres kávédarálót. Ha neked a robogó tetszik, akkor robogózz, mindennek meg van az előny. Én robogóztam, supermotoztam, gyorsasági motoroztam és mindegyik tetszett.
A neos-ról: életem első robogója volt és azóta is visszavágyom rá. A lehető legjobb robogó 50-es kategóriában. Lehet, hogy az aerox, vagy épp az sr gyorsabb nála, de hogy jobb nem, az biztos. (ezért biztos kapok majd mínuszokat) Hihetetlenül megbízható, engem sehol sem hagyott ott. Ráraktunk egy 70-es vashengert (ami nem épp a legerősebb), illetve egy Zx-et és a 100-ig skálázott óra bizony lemaradt a gyorsulásnál. :) Szóval sebességben sincs elmaradva társaitól és mivel minarelli, így ugyanolyan jól tuningolható, mint a társai. A szívatója manuális, a kormányon egy kis kapcsolót lefelé tolva tudod megszívatni a motort, legalábbis a 2006 előtti típusoknál biztos, hogy így van. (néha ez meg is tudja szívatni az embert, mert pár hét állás után majd rugdoshatod egy ideig mire beindul, de ez nem a motor hibája, ne ijedj meg tőle!) Az újabbakról már nem tudok véleményt mondani, 2010-től pedig már 4T blokkal gyártják, ami szerintem egy katasztrófa. Szóval mindenképp megéri megvenni. Amire mindenképp figyelj oda az az olaj, mert hajlandó nagyon hamar betermelni egy litert. Vásárláskor még nézd meg, hogy hány kilométer van benn. 20.000-ig még nyugodtan menj bele, de a felett már nem biztos, hogy érdemes kockáztatni. Ha 10 év feletti a robogó és csak ilyen 8-9 ezer km van benn, akkor biztos, hogy visszatekerték, erre is figyelj! Hát röviden ennyi és szerintem nyugodtan vedd meg! És ha bármi kérdésed van, akkor nyugodtan írj! Üdv!
Nem azt mondtam, hogy feltétlen endurot, vegyen, de azért hasonlítsuk össze a kettőt... Ugyan annyi pénzért kapsz egy robogót, amit nagyon óvatosan kell használnod, nehogy elcsússzon alólad kis kereke miatt egy kanyarba. Még enyhe terepen se lehet használni, mert rohadt pici a felfüggesztése. Fogyasztása, az jobb mint egy enduróé ez nem vitás, viszont csak a gázt húzod neki mint egy hülye, és ha 14-15 éves vagy ez nem feltétlen élvezetes. A fél motort le kell bontanod azért, hogy levedd kiégetni a kipufogót, és még sok dolog miatt, ergo nehezen szerelhető.
Endurónak nagy kereke van, ergo nem könnyen csúszol el vele. Erdőbe úgy szaggatsz vele, mint aszfaltúton, és nem lesz semmi baja. A fogyasztása több, (4-5 liter) de hát az élvezetet meg kell fizetni. Legtöbb 6 sebességes, de felváltáskor csak egyesbe kell kuplungot húzni. Onnan simán kuplung nélkül is válthatsz. Meg még annyi, hogy a robinak van sisaktartója, de sok minden nem fér bele, még van amelyik bukósisak se. Enduróba nincs sisaktartó, de bármit magaddal tudsz vinni, ha a hátadon van egy hátizsák. Nekem volt robogóm, Simsonom, és most egy 98-as Derbi Sendám van. Még a felújított most 35 éves simsonom is ezerszer többet adott vissza mint, az egykori Aprilia amico robogóm.
Milyen 110-120 ezer Ft te komplett hülye vagy?! ÉN 540000fT ért vettem újonnan.Szerintem nagyon jó motor az most van 6 éves és semmi baja az enyém max 70 ell megy ami igen jó arány robogóknál!És a szerelők is nagyon szeretik ezt tapasztalatból tudom nemrég vizsgáltamat átt és nagyon jó álapotban van csak a szíjat és az akkumulátort keletebbene cserélni.Olasz porlasztó és Japán motor van benne ez még a gyári alap mivel még csak a szíjat és az akkumulátort kelet benne cserélni.
Most 500000 ft körül vanak újonan használtan 350 ezer Ft körül de meg éri használtan is.Szerintem sokal jobb motor mint azok a 120 ezer Ft kínai motrok amikben állandóan cserélni kel mindent 2 hetenként.
Nekem nagyon megérte. Hatalmas csomagtér, jó teljesítmény. Munkába szaladgálni tökéletes.
Kipufogó kiégetés 4 csavar.....!
Azt vegyél amit akarsz ,de látnod kellene a nagymotorosokat miközben én szilvát zabálok menet közben ö meg kapaszkodik a kuplungba,ha menni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!