Honda race verseny motorja ami 2 ütemü és 4 ütemü egyben erről hallott már vki?
Szerintem az a lényege, hogy átvariálják a rendszert és 2t üzemben a négyütemű. A gyertya fordulatonként gyújt és a kipufogószelepek is ennek megfelelően működnek.
Mondjuk komoly teljesítménykiesést fog okozni, hogy nem rezonátor dob van a járművön, hanem valami 4t.
2005 ben a Ricardo elkezdett fejleszteni egy 2/4 ütemű motort, 2008 ban olvastam róla utoljára egy cikket, azóta nem hallottam újabb hírt.
Itt láthatsz képeket arról, hogyan változtatja meg a vezérlést 2/4 ütem között való váltáskor.
azér kössz mindenkinek de ez a motor igen is létezik 2 főtengely vanbenne 2t 4t v3 hybrid motogp ez a jelenlegi neve és ez egy teljesen müködő gépezet tessék itt a link:
Ő... jó tudni hogy ilyen is van!
Értelme sok... :P :D
Ez inkább szelepvezérlés variáció mint sem 2 ütemű motor. Én se hinném hogy erre igény lenne. Ráadásul csak versenyautóknál van értelme.
De ha animációt találsz róla linkeld be. ezt így papíron nem bírtam követni elvesztettem valahol a fonalat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!